Реклама

💉 Дослідження: близько 40% смертей від COVID-19 у США можна було уникнути, якби вчасно вжили заходів: маски і карантин

Čytaty latynkoju
unsplash.com
💉 Дослідження: близько 40% смертей від COVID-19 у США можна було уникнути, якби вчасно вжили заходів: маски і карантин
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💉 Дослідження: близько 40% смертей від COVID-19 у США можна було уникнути, якби вчасно вжили заходів: маски і карантин
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

За дослідженнями експертів авторитетного медичного видання The Lancet, приблизно 40% смертей від COVID-19 у США можна було б уникнути, якби у країні вчасно ввели обмежувальні заходи: носіння масок, соціальну дистанцію та локдауни. Про це повідомляє USA Today.

Тоді б рівень смертності у США був близьким до інших розвинутих країн. Це означало б на 461 000 більше врятованих людських життів.

Комісія The Lancet звинуватила адміністрацію Дональда Трампа у слабкій відповіді на виклик пандемії, але зазначила, що коріння проблеми знаходиться значно глибше — у тому як побудована американська медична система.

Найголовніше, що нам потрібно зробити, — це зменшити величезну та й надалі зростаючу нерівність, що виникла у нашій країні

Девід Гіммельштейн, доктор
Читайте також: 😲 Користь карантину: 5 історій про самоізоляцію видатних людей за власним бажанням

Відтак чорношкіре населення США сильніше постраждало від COVID-19 — їхня смертність є на 50% більшою за кількість смертей білих людей від хвороби. Загалом смертність серед кольорових людей у 1,2-3,6 раза вища, ніж серед білих.

Диспропорція між доступом до медицини стала разючою для країни у часи карантину, оскільки Дональд Трамп послабив дію закону про доступну медицину, лишивши понад 2,3 мільйона американців без медичного страхування. Натомість приватні страхові компанії отримали надприбутки.

Критикують в The Lancet і президента Джо Байдена та демократів, адже замість радикальної реформи «Медична допомога для всіх» вони обрали незначні правки до чинного законодавства.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...