Реклама

😷 МОЗ створить програму реабілітації людей, які перехворіли на COVID-19

Направлення на реабілітацію після хвороби видаватиме сімейний лікар.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😷 МОЗ створить програму реабілітації людей, які перехворіли на COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😷 МОЗ створить програму реабілітації людей, які перехворіли на COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Направлення на реабілітацію після хвороби видаватиме сімейний лікар.

Реабілітація після COVID-19

Як повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак в ефірі телеканалу «Україна 24», в Україні розробляють програму реабілітації для тих, хто перехворів на COVID-19. Очікується, що програма буде розроблена спеціально для тих пацієнтів, хто перехворів як в амбулаторних, так і стаціонарних умовах.

За її словами МОЗ вже шукає фінансування для цієї програми — планують залучити гроші з держбюджету через «Національну службу здоров’я». Ще на початку року міністр охорони здоров’я наказав створити робочу групу з напрацювання відповідного реабілітаційного постковідного пакета НСЗУ.

Направлення на реабілітацію після COVID-19 видаватиме сімейний лікар. Навіть зараз лікарі вже виписують направлення на реабілітацію в стаціонари. Також заступниця міністра зазначила, що МОЗ вже веде перемовини із санаторіями, аби вони надавали відповідну допомогу.

Пацієнт супроводжується насамперед сімейним лікарем. Тобто коли він виписався зі стаціонару або закінчив лікування амбулаторно, він завжди супроводжується сімейним лікарем, який знає всі його проблеми і якої допомоги пацієнт потребує

Ірина Микичак, заступниця міністра охорони здоров'я

Ситуація з хворобою в Україні

Станом на 5 квітня 2021 року в Україні захворіли 1 755 888 особи, а одужали 1 352 139 людини. Наразі в країні діє адаптивний карантин — у містах вводять обмеження відповідно до захворюваності. Відсьогодні у Києві почали діяти найжорсткіші обмеження:

  • Увесь громадський транспорт працює лише за спеціальними перепустками — лише для працівників підприємств критичної інфраструктури
  • Дитячі садочки та школи закриті на час карантину
  • Заклади громадського харчування можуть працювати лише на винос чи доставку
  • Продуктові ярмарки закриті
Читайте також: 🤞🏻 Дослідження: 86% людей хочуть, аби світ змінився після пандемії, а не був як раніше

Як вакцинуватись

Записатись на вакцинацію можна через застосунок «Дія». Для цього необхідно:

  • перейти в меню у розділ «Послуги»;
  • серед послуг оберіть «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19»;
  • надалі вам треба вказати вашу сферу діяльності та обрати населений пункт, де саме вам буде зручно вакцинуватись.

Як проходитиме вакцинація

Записатись до листа очікування може кожен, однак перевагу спочатку надаватимуть пріорітетним категоріям населення: працівникам закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, інтернатів, будинків для людей похилого віку та інших спеціалізованих закладів, військовослужбовцям та працівникам структур державної безпеки.

Ви отримаєте сповіщення, коли вакцина буде доступною для вашого етапу. Вже потім можна буде обрати дату, час та пункт щеплення. Загалом в Україні 4 250 спеціалізованих пунктів. Крім того, є 572 мобільні бригади, що виїжджатимуть до місць, які мають обмежений доступ до медзакладів

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...