Реклама

📺 Найцікавіше з подкасту про серіал «Чорнобиль» від авторів — де знімали, що надихнуло

Подкаст про серіал «Чорнобиль» є своєрідним доповненням до самого шоу та глибше розкриває історичні факти, як основу для написання сценарію. Кожен з випусків присвячений конкретній серії, всього їх буде п'ять. Зібрали для вас найцікавіше з першого випуску.
Čytaty latynkoju
📺 Найцікавіше з подкасту про серіал «Чорнобиль» від авторів — де знімали, що надихнуло
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📺 Найцікавіше з подкасту про серіал «Чорнобиль» від авторів — де знімали, що надихнуло
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Подкаст про серіал «Чорнобиль» є своєрідним доповненням до самого шоу та глибше розкриває історичні факти, як основу для написання сценарію. Кожен з випусків присвячений конкретній серії, всього їх буде п'ять. Зібрали для вас найцікавіше з першого випуску.

Після виходу кожної серії ведучий Пітер Сагал та сценаріст, продюсер Крейг Мезін обговорюватимуть справжні історії людей, які формували сцени у серіалі та персонажів. У США серіал «Чорнобиль» виходить у понеділок о 9 годині вечора на HBO, трохи пізніше він стає доступним для України на MEGOGO.

Чорнобиль

❗Цікаві факти з подкасту

Назва першої серії «1:23:45» – це точний час вибуху на Чорнобильській АЕС.

Крейг розповідає, що на початку написання сценарію його дуже вразив той факт, що люди знають: Чорнобиль вибухнув, але не знають чому. Наприклад, якщо спитати, що сталося з Титаніком, то всі скажуть затонув. З якої причини? Айсберг.

Автор сценарію перечитав багато книжок та документів, пов’язаних з аварією на Чорнобильській АЕС. Однією з найбільш вражаючих Мезін називає книгу «Чорнобильська молитва» білоруської письменниці та лауреатки Нобелівської премії Світлани Алексієвич.

Серіал «Чорнобиль»

Дві події, які найбільше запам’яталися авторові під час підготовки, увійшли до першого епізоду серіалу. Перша – це те, що в ніч вибуху на АЕС проводили тест на безпеку. Друга – те, що Легасов покінчив життя самогубством 27 квітня 1988 року, майже рівно через два роки після аварії.

Появу епізоду із самогубством на початку серіалу Мезін пояснив тим, що після перегляду першого епізоду глядачі почнуть шукати в Google детальну історію та знайдуть інформацію про суїцид. Вони будуть чекати, що умовно у четвертому епізоді буде саме ця сюжетна лінія.

Чорнобиль

Зйомки проходили здебільшого у Литві, бо природа у зоні Чорнобильської катастрофи не така, як 30 років тому через ізоляцію.

У кожній з п’яти серій серіалу «Чорнобиль» буде свій акцент. Перша присвячена головним чином самій аварії – та, відповідно, концентрується на працівниках АЕС, пожежних, військових і так далі.

?️ Що відомо про подкаст

Кожен з випусків присвячений конкретній серії, всього їх буде п’ять.

Подкаст є своєрідним доповненням до серіалу та розкриває більш глибоко історичні факти, як вони вплинули на кожного з персонажів.

Новий епізод CHERNOBYL PODCAST буде доступний щотижня в Apple Podcasts, SoundCloud та

&t=1s” target=”_blank” rel=”noopener”>YouTube

одразу після виходу епізоду серіалу на HBO.

Наразі вже вийшов перший епізод подкасту, у якому обговорюється створення серіалу, виникнення ідеї та насамперед перша серія серіалу.

?️ Сюжет 

Серіал «Чорнобиль» складається з п’яти епізодів, у ньому показані перші дні після вибуху реактора на ЧАЕС, зображена евакуація жителів Прип’яті та хід рятувальної операції.

??Головні герої

Джаред Харріс зображує Валерія Легасова, провідного радянського фізика-ядерника. У складі команди реагування він одним з перших усвідомив масштаби безпрецедентної катастрофи, яка сталася на АЕС.

Стеллан Скарсгард грає радянського віце-прем’єра Бориса Щербіну, якого Кремль призначає керівником урядової комісії з Чорнобиля в перші години після аварії.

Серіал «Чорнобиль»

Емілі Вотсон зображує Уляну Хомюк, радянського фізика-ядерника, яка вирішила розкрити таємницю того, що призвело до цієї катастрофи.

Нагадаємо, серіал «Чорнобиль» від HBO показують в Україні. Де дивитися?? Серіал «Чорнобиль» від HBO показують в Україні. Де дивитися

Читайте також про те, як дрони склали⚠️ Чорнобиль — британські дрони склали карту радіаційного забруднення карту радіаційного забруднення у Чорнобильській зоні відчудження.

Share
Написати коментар
loading...