Реклама

5 новинок Apple: від стрімінгового сервісу до власної кредитки

25 березня Apple представила оновлення Apple TV Channels, стрімінговий відеосервіс Apple TV+, новинний – Apple News+, ігровий – Apple Arcade та кредитну картку Apple Card.
Čytaty latynkoju
The Verge
5 новинок Apple: від стрімінгового сервісу до власної кредитки
  1. Головна
  2. Новини
  3. 5 новинок Apple: від стрімінгового сервісу до власної кредитки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
25 березня Apple представила оновлення Apple TV Channels, стрімінговий відеосервіс Apple TV+, новинний – Apple News+, ігровий – Apple Arcade та кредитну картку Apple Card.

Минулий тиждень увесь світ спостерігав за оновленнями компанії Apple. Нові iPad, iMac та AirPods, що вийшли до оголошеної презентації, заінтригували користувачів: шо ж тоді представить компанія на великій презентації 25 березня?

Для найбільших фанатів ще за день до прем’єри увімкнули онлайн-трансляцію з театру Стіва Джобса, де традиційно проходить захід — показували порожню залу.

І ось 25 березня, 19:00 за київським часом – важлива мить для компанії та її шанувальників. Ми вели онлайн з цієї події у нашому твітері.

Численні чутки підтвердилися. Apple представила стрімінговий відеосервіс Apple TV+, новинний – News+, ігровий – Arcade та кредитну картку Apple Card. На додачу до цього, вийде оновлення Apple TV Channels.

Варто зазначити, що під час презентації кожного сервісу представники компанії наголошували, що Apple не передає конфіденційних даних стороннім особам. Таку увагу легко пояснити нещодавніми скандалами у Facebook та Google.

Читайте також: Apple скоріш за все запустить відеосервіс: як називатиметься та які фільми й серіали покаже

Na chasi пропонує краще ознайомитися з оголошеннями компанії у дайджесті новинок.

Apple TV

Компанія оновила свій додаток новими функціями та дизайном.

Насамперед, Apple домовився з HBO, Showtime і Starz щодо розміщення їхнього контенту у своєму додатку Apple TV, який отримає доповнення Channels. Оновлений додаток вийде майже на всіх ваших екранах: MacBook, телевізійні приставки Roku та fireTV та навіть смарт-телевізори Samsung, LG, Sony та Vizio.

Neflix та Disney, як і очікувалося, відсутні.

Підпискою можна буде поділитися з членами сім’ї без доплати. Перегляд доступний без реклами та навіть оффлайн. Для дітей передбачено свій контент, який відбиратиме окрема команда модераторів.

Вартість та дата виходу

Кожен канал коштує $9,99/місяць. Apple пропонує також безкоштовну пробну версію.

Оновлення Apple TV стане доступним уже в травні 2019 року.

Apple TV+

Це власний стрімінговий сервіс компанії. Компанія готує більше ніж 30 ексклюзивних фільмів та шоу. Їхнім створенням займалися найкращі постановники Голлівуду.

Стівен Спілберг знімає серіал-антологію Amazing Stories. Проект базується на розповідях з однойменного науково-популярного журналу, який виходив у США з середини 20-х років. Цікаво, що буквально місяцем раніше режисер дуже критично висловлювався щодо стрімінгових сервісів, вимагаючи відібрати «Оскара» в «Роми» Альфонсо Куарона.

Опра Вінфрі створить два документальних проекти. Це фільм, що розповідатиме про сексуальні домагання на роботі, а також серіал про психічне здоров’я.

Режисер Джей Джей Абрамс та співачка Сара Барелліс випустять комедійний романтичний серіал Little Voice про життя молодої співачки в Нью-Йорку.

Також Різ Візерспун, Дженіфер Еністон та Стів Карелл випустять серіал про розмовне шоу Morning Show.

До переліку зірок, що створять контент для сервісу також входять Спайк Лі, Найт Ш’ямалан, Кумейл Нанджіані, Джейсон Момоа та багато інших. Повний список шоу та фільмів оголосять пізніше. Обіцяють, що там будуть присутні жанри для будь-якого віку.

Вартість та дата виходу

Ціна сервісу поки невідома. Запуск відбудеться восени 2019 року більше, ніж у 100 країнах.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=RrdbT4hpwBk

Apple Card — не для України

Читайте також: 🤑 Як ми 7 днів тестували Monobank — і що з цього вийшло

Компанія представила кредитну карту під назвою Apple Card, яку створили разом з MasterCard і банком Goldman Sachs. Вона знаходиться в додатку Wallet і буде доступна на всіх яблучних пристроях. Сервіс допомагає розрахувати витрати і планувати необхідні платежі. Підтримка доступна через вбудований чат iMessage.

Компанія також запустила щоденне нарахування кешбеку – розплачуючись із iPhone або Apple Watch, користувачі отримують назад 2% від транзакцій. При оплаті у фірмових магазинах Apple Store – 3%.

Цей продукт не вийде недбало назвати «пластиком», бо її фізичне втілення — це біла титанова картка без пізнавальної інформації. На ній є тільки ім’я власника, але немає номера, терміну роботи або CVV-коду. Їх можна створити, якщо ви плануєте придбати щось із сайту, який ще не підтримує Apple Pay.

Картка також генерує нові коди безпеки кожного разу при здійсненні покупки. При оплаті нараховується кешбек в 1% з усіх покупок.

Вартість та дата виходу

В Apple відмовилися від традиційних зборів (щомісячний і річні платежі, комісія за покупки за кордоном). Також компанія пообіцяла надати найдешевші кредитні ставки на ринку, але не розкрила точний відсоток нарахувань. Штрафів за прострочення платежів також не буде.

Карткою можна розплачуватися по всьому світу у будь-яких місцях, де підтримується Mastercard. Вона буде доступна з літа 2019 року в США.

Apple News+

Apple анонсувала власний сервіс підписки на базі агрегатора Apple News (недоступний в Україні). Тепер можна отримати доступ до матеріалів 300 провідних світових журналів та газет.

Серед партнерів: The Wall Street Journal, холдинг Conde Nast (Wired, Vogue, GQ і інші), Time, The New Yorker та інші.

Читайте також: Нові AirPods від Apple — бездротова зарядка, голосова активація Siri

Адаптовані матеріали будуть доступні на iPhone і iPad в додатку News. Сервіс буде рекомендувати користувачу матеріали, виводити на головну сторінку ключові статті.

Компанія робить фокус на конфіденційності у своєму додатку, зазначивши, що рекламодавці не зможуть відстежувати те, що ви читаєте, щоб ви не отримували рекламу на основі матеріалів, які ви читаєте.

Формування персоналізованих новин відбувається безпосередньо на смартфоні, не дозволяючи втручатися рекламодавцям.

Матеріали в додатку розділені по рубриках: розвага, мода, політика, здоров’я, для мандрівників. У сервісі також є преміальна підписка, яка включає ексклюзивні видання, такі як theSkimm і Los Angeles Times.

Ви також можете переглядати журнали, на які ви підписуєтесь, а нові номери автоматично завантажуються для читання в автономному режимі після їх випуску.

Вартість та дата виходу

Вартість передплати – $9,99 на місяць, але перший місяць — безкоштовно. Підпискою можна поділитися із членами сім’ї. Додаток News+ вже доступний для скачування в США і Канаді. В Європі завантажити його вийде лише восени. Запуск на нашому континенті почнуть із Великої Британії.

Apple Arcade

Читайте також: Google презентувала ігровий стрімінг Stadia: згадуємо історію подібних сервісів

Компанія презентувала ігровий сервіс Arcade. Користувачі за щомісячну оплату отримують доступ до ігор, які виходять в окремий розділ App Store.

Грати можна буде на iPhone, iPad і Mac. Причому, ваш ігровий прогрес зберігається одразу, і якщо ви завершили гру в одному місці на айфоні, можна одразу ж продовжити з того місця, наприклад, на Macbook. У грі не буде додаткових підписок або рекламних оголошень.

У сервісі з’явиться більше, ніж 100 ексклюзивних ігор.

Вартість та дата виходу

Вартість Arcade компанія не повідомила. Сервіс запустять восени 2019 року в 150 країнах.

Share
Написати коментар
loading...