Реклама

Київ опинився серед лідерів: шосте місце у рейтингу ефективності інвестицій у Європі

Журнал Foreign Direct Investment Magazine опублікував свіжий рейтинг міст за рентабельністю інвестицій. Київ на шостому місці
Čytaty latynkoju
КМДА
Київ опинився серед лідерів: шосте місце у рейтингу ефективності інвестицій у Європі
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Київ опинився серед лідерів: шосте місце у рейтингу ефективності інвестицій у Європі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Журнал Foreign Direct Investment Magazine опублікував свіжий рейтинг міст за рентабельністю інвестицій. Київ на шостому місці

Видання Foreign Direct Investment Magazine склало рейтинг рентабельності інвестицій. Київ увійшов до десятки кращих європейських міст по прибутковості вкладень з точки зору ефективності залучених ресурсів.

Дослідження

fDi Magazine входить у групу Financial Time. Журнал щорічно публікує рейтинг рентабельності інвестицій, який показує, наскільки міста ефективно використовують свої ресурси для залучення вкладень. fDi Magazine опублікував два списки: «Рейтинг рентабельності бюджетних інвестицій» і «Рейтинг рентабельності інвестицій в персонал».

Читайте також: Як купити електронний квиток у «Приват24» або кіосках

Видання оцінювало бюджет, кількість співробітників, які займаються залученням іноземних інвестицій, та розмір інвестицій за рік. Дані брали з відкритих джерел, а потім аналізували за допомогою fDi Intelligence. Це онлайн-інструмент для моніторингу прямих іноземних інвестицій.

Переможці рейтингу

На першому місці опинився Вільнюс з оцінкою 10 балів. Все завдяки ефективній роботі агентства із залученням інвестицій Go Vilnius. У лютому 2018 року у Вільнюсі з’явився центр IT-послуг Danske Bank, який забезпечив 800 робочих місць. У жовтні Google відкрив там офіс і дочірню компанію.

Друге місце посів Мадрид, який отримав 3,76 бала. Інвестиціями та проектами від імені міста займається агентство Invest in Madrid. Більшість його проектів припадає на галузь державно-приватного партнерства. На третьому місці англійське місто Редінг.

Київ опинився шостим. Українська столиця набрала 2,41 бала. За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, у 2017 і 2018 роках «Київське інвестиційне агентство» залучив $1,1 млрд інвестицій. Наразі у КМДА працюють над 58 проектами, серед яких будівництво медичних центрів, дитячих садів і транспортної інфраструктури.

Share
Написати коментар
loading...