Реклама

Україна вперше представить свої видання на Лондонському книжковому ярмарку

12 березня Україна відкриє національний стенд на 48-му Лондонському книжковому ярмарку. Його організатором виступає команда Українського інституту книги.
Čytaty latynkoju
Аграфка
Україна вперше представить свої видання на Лондонському книжковому ярмарку
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Україна вперше представить свої видання на Лондонському книжковому ярмарку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
12 березня Україна відкриє національний стенд на 48-му Лондонському книжковому ярмарку. Його організатором виступає команда Українського інституту книги.

Лондонський ярмарок — одна з найбільш масштабних міжнародних бізнес-подій книжкового світу. Це майданчик демонстрації видавничих досягнень країн. Він триватиме три дні — з 12 до 14 березня 2019 року.

Україна вперше братиме участь у ярмарку після візиту його директорки Джекс Томас до Києва та успішних переговорів із організаторами. Під час подорожі вона встигла познайомитися із багатьма авторами й видавцями та зацікавитися українським ринком.

Відкриття національного стенду відбудеться 12 березня.

«Аграфка»

Головними гостями з України у Лондоні стануть художники Романа Романишин та Андрій Лесів — арт-студія «Аґрафка», переможці премії Bologna Ragazzi Award 2018. Їхні роботи покажуть у «Галереї ілюстраторів», де експонуються найкращі мистецькі твори світових книжкових ілюстраторів.

Читайте також: Творча майстерня «Аґрафка» перемогла у BolognaRagazzi Award 2018

Книжку «Аґрафки» під назвою «Stars and Poppy Seeds» у 2019 році опублікувало британське видавництво «Tate». Ілюстрації до неї стануть візуальною основою національного стенду.

12 українських видавництв

Про український книжковий ринок міжнародній спільноті розповість Антон Мартинов — співвласник видавництва «Наш Формат». Він зверне увагу на особливості книговидання в Україні та про розвиток українського ринку в умовах соціальної нестабільності. Захід відбудеться 12 березня, початок о 16:00.

На Лондонському книжковому ярмарку Україну представлять 12 видавництв: «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Видавництво Старого Лева», «Наш Формат», «Астра», «BOOK CHEF», «Фонтан казок», «Каламар», «КМ-Букс», «Magenta», «Nebo BookLab», «Ранок», «Самміт-книга».

Крім того, свої книжки на стенді покаже Інститут національної пам’яті та організація «Українсько-єврейська зустріч», буде презентовано англомовну книгу-мандріку Україною від видавництва «Книголав».

Share
Написати коментар
loading...