Реклама

Гроші за звук — музична індустрія Східної Європи заробить $277 млн лише на рекламних сервісах

Продовжуємо розбирати аналітичні прогнози щодо різних індустрій, пов'язаних з інтернетом, від аналітичної платформи Nakono. На часі дізнатися більше про потенційні прибутки музичного ринку
Čytaty latynkoju
Гроші за звук — музична індустрія Східної Європи заробить $277 млн лише на рекламних сервісах
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Гроші за звук — музична індустрія Східної Європи заробить $277 млн лише на рекламних сервісах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Продовжуємо розбирати аналітичні прогнози щодо різних індустрій, пов'язаних з інтернетом, від аналітичної платформи Nakono. На часі дізнатися більше про потенційні прибутки музичного ринку

Ці прогнози сегментують загальні доходи, отримані світовими рекордсменами у фізичних форматах (таких як CD та вініл), цифрових форматах (завантаження та потокове передавання музики) та від реклами. Особлива увага приділяється посиленню популярності послуг преміум-класу підписки, представлених такими платформами, як Spotify і Apple Music.

Які показники виручки очікує ринок цифрового музичного контенту у світі

Виручка компаній звукозапису від рінгтонів та спеціальних цифрових форматів і музики замість гудків виклику у світі у 2020 році складатиме $608 млн. Зростання буде не надто значним з огляду на те, що цей показник складав $500 млн у 2013 році. Виручка індустрії звукозапису від цифрових музичних сервісів, котрі отримують доходи за рахунок реклами, у 2020 році становитиме $1,02 млрд для світового ринку. У 2013-му такі сервіси мали $464 млн виручки. Також рекордингові компанії матимуть у структурі своїх доходів зростання і в сфері платних цифрових підписок — у 2020 році цей показник очікують на рівні $5,2 млрд (у 2013-му — $1,159 млрд). Не збирається зменшувати темп і реалізація цифрових дисків та вінілів, а також записів на касетах. Музика на фізичних носіях приноситиме лейблам $14,7 млрд у 2020 році на світовому ринку.

Якою буде динаміка для європейського музичного ринку

Виручка компаній із звукозапису від цифрових музичних сервісів, котрі показують користувачам рекламу, у 2020 році становитиме $277 млн. Від рінґтонів, мелодій замість гудків та спеціальних цифрових форматів компанії отримають $91,35 млн у 2020-му. Платна підписка на потоковий контент у 2020-му приноситиме на європейському ринку $1,8 млрд.

Даних по українському ринку в Nakono немає, проте є дослідження деяких показників щодо наших сусідів із Польщі. Виручка від цифрових форматів музики у Польщі для рекордингових компаній складе $32,08 млн у 2020 році. Виручкак від передплати на музичний контент та потокові сервіси у Польщі в тому ж році становитиме $15,56 млн. У 2013-му цей показник становив усього $3,18 млн.

Нагадаємо, раніше ми оприлюднювалиNetflix в Україні заробить $23 млн, вже має $2,24 млн — дані Nakono прогнози щодо цифрового відеоконтенту від Netflix в Україні та країнах Східної Європи за результатами дослідження від цієї ж аналітичної платформи Nakono.

Share
Написати коментар
loading...