Реклама

Кількість оголошених тендерів у ProZorro сягнула 2 млн

У Системі електронних публічних закупівель ProZorro за 10 місяців кількість оголошених тендерів сягнула  від 1 до 2 млн. Про це повідомляє Украінформ, який має у розпорядженні прес-реліз ДП «Прозорро»
Čytaty latynkoju
Кількість оголошених тендерів у ProZorro сягнула 2 млн
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Кількість оголошених тендерів у ProZorro сягнула 2 млн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Системі електронних публічних закупівель ProZorro за 10 місяців кількість оголошених тендерів сягнула  від 1 до 2 млн. Про це повідомляє Украінформ, який має у розпорядженні прес-реліз ДП «Прозорро»

Серед найпопулярніших категорій закупівель — будівельні роботи та поточний ремонт, продукти харчування та напої, нафтопродукти, паливо, електроенергія та медичне обладання.

Про показники

За словами гендиректора ДП “Прозорро” Василя Задворного, за десять місяців кількість оголошених закупівель виросла з одного мільйона до двох: «Хороший кількісний показник роботи ProZorro, завдяки якому держава заощадила вже понад 51 мільярд гривень. Щоби зробити Систему ще більш зручною для користувачів, ми постійно її вдосконалюємо», – зазначає він.

Що у подальших планах ProZorro

В подальшому планують об’єднатися з базою даних Державної фіскальної служби. Це дозволить автоматично перевірити відсутність податкової заборгованості постачальників. Йдеться також про запуск кабінету Державної аудиторської служби, що підвищить контроль якості закупівель, та електронізація тендерної документації і пропозицій, зазначається у прес-релізі.

Які області є лідерами по кількості закупівель

Найбільше через систему ProZorro закуповують в:

  • Київській області(409 тис. тендерів)
  • Дніпропетровській області (193 тис. тендерів)
  • Донецькій області (147 тис. тендерів)

Рейтинг структур за кількістю тендерів :

  1. Київська міська державна адміністрація — 173,9 тис. тендерів.
  2.  Міністерство інфраструктури України —  84,3 тис. тендерів.
  3. Міністерство освіти і науки України 1  71,9 тис. тендерів.
  4. Дніпропетровська обласна державна адміністрація —  59,4 тис. тендерів.
  5. Маріупольська міська рада 1 47,1 тис. тендерів.

У торгівлі з державою найактивнішим постачальником виявився «ЕПІЦЕНТР-К». За час роботи через ProZorro компанія підписала 8,8 тис. договорів на постачання своїх товарів.

Система публічних електронних закупівель ProZorro cтала обов’язковою до використання з 1 серпня 2016 року. Наразі через систему проводять свої закупівлі понад 32 тис. замовників (органи влади, державні та комунальні підприємства), у тендерах яких беруть участь більш як 170 тис. учасників.

Нагадаємо, раніше ми повідомлялиProZorro.Продажі перемогла на світовому конкурсі, що за рік команда проекту  ProZorro.Продажі разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, Національним банком України та «Transparency International Україна» запустили пілотний проект з продажу активів банків-банкрутів.

Share
Написати коментар
loading...