Реклама

Міжнародний автошлях на Донеччині обладнають сучасними технологіями

Міжнародний автошлях М-03 Київ – Харків – Довжанський отримав систему відеонагляду та освітлення, яке працюватиме від сонячних панелей та вітрогенератора
Čytaty latynkoju
Міжнародний автошлях на Донеччині обладнають сучасними технологіями
  1. Головна
  2. Новини
  3. Міжнародний автошлях на Донеччині обладнають сучасними технологіями
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міжнародний автошлях М-03 Київ – Харків – Довжанський отримав систему відеонагляду та освітлення, яке працюватиме від сонячних панелей та вітрогенератора

Дороги — чи не найбільш вразлива ланка сучасної української інфраструктури. Транспортне сполучення важливе для усіх регіонів України, однак інфраструктура Сходу потребує чи не найбільш нагальної модернізації. Саме тому один із автошляхів на Донецькому напрямку буде піддано суттєвій реконструкції. Йдеться про міжнародну трасу М-03 Київ – Харків – Довжанський. Більш енергоефективним зроблять автошлях за рахунок новітніх джерел забезпечення енергією. Безперебійне накопичення електроенергії забезпечуватиме вітрогенератор потужністю 1,8 кВт. Сонячні  панелі отримають сумарну потужність 1,2 кВт.

Як працюватиме система на оновленій трасі

Сучасне устаткування для забезпечення освітлення та живлення дорожньої інфраструктури працюватиме від невичерпних та чистих джерел енергії – сили вітру та випромінювання сонця. Накопичувати енергію будуть два літій-іонні акумулятори. Їх сумарна потужність складатиме 11 кВт. Вони дозволять системі працювати під час несприятливих погодних умов навколишнього середовища. Керування сучасним устаткуванням здійснюється за допомогою головного контролера. Монтаж модулів метеоконтролю та відеонагляду заплановано на 2018 рік. У подальшому триватимуть інші роботи на цьому транспортному напрямку.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли вам, що дві області України вже готуються до того, що у них з’являться платні автомагістраліСтали відомі подробиці про перший платний автобан в Україні. Планується, що платні магістралі з’єднають міста Львів та Краковець, а також Київ і Білу Церкву. Дороги нового типу будуть функціонувати паралельно з існуючими безкоштовними трасами. Повноцінне запровадження в експлуатацію цих об’єктів очікують у наступні роки.

Share
Написати коментар
loading...