Реклама

Українці отримали можливість онлайн-реєстрації земельних договорів

Тепер без черг та чиновників і зайвих витрат часу можна швидко та власноруч подати заяву на реєстрацію договору оренди усього за кілька хвилин  у режимі онлайн
Čytaty latynkoju
Українці отримали можливість онлайн-реєстрації земельних договорів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українці отримали можливість онлайн-реєстрації земельних договорів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тепер без черг та чиновників і зайвих витрат часу можна швидко та власноруч подати заяву на реєстрацію договору оренди усього за кілька хвилин  у режимі онлайн

В Україні презентували нову електронну послугу із реєстрації договорів оренди землі сільськогосподарського призначення – тепер це можна робити у режимі онлайн.

Які переваги нового сервісу

Тепер без черг та чиновників і зайвих витрат часу можна швидко та власноруч подати заяву на реєстрацію договору оренди усього за кілька хвилин. Для цього потрібно завантажити сканкопію угоди про оренду землі та додати власний електронний цифровий підпис. Під час реєстрації договору паралельно відбуватиметься обмін наявною інформацією із базою даних Держгеокадастру України. Таким чином перевірятиметься наявність конкретної ділянки землі у Державному земельному кадастрі.

Урядовці наголошують, що нова електронна послуга реалізовується та втілюється в життя завдяки ефективній роботі системи е-взаємодії державних реєстрів, яку умовно назвали «Трембіта». Ця ініціатива реалізовується за підтримки Швейцарсько-української програми «Електроне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа.

Заступниця Міністра юстиції Наталі Бернацька переконує, що зареєстрований договір на оренду землі убезпечує орендатора від  того, що ділянку в нього можуть відібрати або передати в оренду комусь іншому вже на стадії збору врожаю.

Таким чином ми забезпечимо зменшення ризику шахрайства при поданні заяви, яке могло б призвести до рейдерського захоплення ділянки. Електронні послуги роблять взаємодію громадянина і бізнесмена з державою прозорою та зручною.

Наталія Бернацька, заступниця Міністра юстиції

Нагадаємо, Земкадастр переведутьBlockchain запустять для земкадастру України на blockchain: технологія максимально захистить систему від стороннього втручання.

Share
Написати коментар
loading...