Реклама

Австралійці розробили власний blockchain — швидший за Bitcoin

Дослідники із Університету Сіднея (USYD) працюють над новим blockchain під кодовою назвою Red Belly — мета проекту полягає у створенні революційних підходів до транзакцій та фінансових операцій на рівні світової економіки
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Австралійці розробили власний blockchain — швидший за Bitcoin
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Австралійці розробили власний blockchain — швидший за Bitcoin
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дослідники із Університету Сіднея (USYD) працюють над новим blockchain під кодовою назвою Red Belly — мета проекту полягає у створенні революційних підходів до транзакцій та фінансових операцій на рівні світової економіки

В чому полягає новизна

Розробку названо на честь однієї із найнебезпечніших змій Австралії. За нею стоїть Школа інформаційних технологій Сіднейського університету. Основним завданням розробки є створення безперервного надійного потоку передачі цифрових валют набагато швидше, аніж це роблять сучасні платіжні компанії та системи.

За словами академіка університету доктора Вінсента Грамолі, при тестових запусках новий blockchain показав швидкість у 440 тис транзакцій на секунду на 100 комп’ютерах. Для порівняння — мережа платіжної системи Visa на пікових значеннях сягає 56 тис транзакцій на секунду. Bitcoin — близько 7 транзакцій за секунду.

Що варто знати про цю технологію

Blockchain — розподілена технологія, найбільш відомаЩо таке blockchain і для чого він потрібен завдяки роботі криптовалюти Bitcoin. Передача цифрових валют, активів чи інших платіжних даних до наступної ланки при роботі blockhain відбувається за умови погодження та верифікації попередніх блоків. За словами творців Red Belly Blockchain, цей блокчейн стане першим, який працюватиме і для публічних, і для приватних цілей. Це дасть змогу будувати і p2p-сервіси, і промислові мережі із обмеженим колом користувачів, і публічно доступні мережі віртуальних розрахунків.

Відмінності австралійської розробки

На відміну від публічно доступних блокчейнів, автралійський не використовує форки для ланцюжка блоків. Тому він не ризикує «розпадатися» і уповільнюватися в процесі транзакцій. Це дає змогу обробляти сотні тисяч транзакцій протягом секунди від майже необмеженої кількості користувачів. Таким чином горизонтальне масштабування операцій із цифровими активами буде відбуватися одночасно із підвищенням їхньої надійності.

Плани розробників

Наступною стадією для Red Belly Blockchain стане розробка рекомендаційної системи для автоматизації відбору учасників мережі операцій. В подальшому тезнологію використовуватимуть для роботи в тому числі і над бюджетом Австралії у 2017-2018 роках. Зараз австралійські компанії активно впроваджують blockchain-технології у своїй роботі. Україна теж не відстає: нещодавно стало відомо про запуск першого державного аукціонуКонфіскат з блокчейном: в Україні — перший у світі електронний Blockchain-аукціон на основі blockchain.

Share
Написати коментар
loading...