Реклама

🧝🏻‍♂️ Актори «Володаря перснів» запустили краудфандинг збереження дома Толкіна

Саме в цьому будинку письменник й написав свій твір «Гобіт» та почав роботу над серією «Володар перснів».
Čytaty latynkoju
🧝🏻‍♂️ Актори «Володаря перснів» запустили краудфандинг збереження дома Толкіна
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🧝🏻‍♂️ Актори «Володаря перснів» запустили краудфандинг збереження дома Толкіна
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Саме в цьому будинку письменник й написав свій твір «Гобіт» та почав роботу над серією «Володар перснів».

Дім Толкіна та краудфандинг

Актори серії фільмів «Володар перснів» та «Гобіт» об’єднались та створили благодійний проєкт Project Northmoor. У ході цієї акції планують зібрати кошти на покупку та ремонт будинку письменника Дж. Р. Р. Толкіна, який знаходиться в Оксфорді.

Наразі будівлю планують виставити на продаж, однак письменниця Джулія Голдінг домовилась, аби трішки відтермінувати загальні продажі. Якщо необхідну суму, £4,5 мільйона (приблизно $6 мільйонів), зберуть протягом трьох місяців, то будівлю перероблять на музей письменника. Будинок передадуть засновникам проєкту Project Northmoor, які влаштують там літературний центр.

Читайте також: 📚 Дослідження: яких українських письменників найчастіше згадують в соцмережах

У будинку на вулиці Нортмур-роуд письменник жив разом з родиною 17 років — з 1930 по 1947 рік. Саме тут він написав «Гобіта» та почав роботу над «Володарем перснів».

На підтримку проєкту вже зробили відео з акторами фільмів, які також є давніми поціновувачами творчості Толкіна — Ієн Маккеллен (Ґендальф), Джон Ріс-Девіс (гном Ґімлі), Мартін Фріман (Більбо Беггінс), Дерек Джекобі (зіграв роль Джозефа Райта у біографічній драмі про письменника «Толкін») та багато інших.

Збір коштів триватиме до 15 березня 2021 року. Якщо за цей період вдасться зібрати всю потрібну суму, то гроші підуть на покупку будинку, його ремонт і відновлення інтер’єру і саду, а також на організацію спеціальних програм для відвідувачів майбутнього літературного центру. Також там планують побудувати будиночок гобітів та лігво дракона Смауга — це буде зона для паління.

Наразі проєкт Project Northmoor вже зібрав 1,6% необхідної суми. Усі, хто підтримають проєкт та пожертвують більше ніж $25 отримають сертифікат з індивідуальним номером, а також їх запишуть в спеціальну «Червону книгу засновників», яку знаходитиметься в кабінеті письменника. Якщо ж проєкт не вдасться реалізувати до зазначеної дати, то на зібрані кошти зроблять курси для починаючих митців — письменників, художників та інших.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...