Реклама

П’ять оригінальних коктейлів на основі віскі

Čytaty latynkoju
П’ять оригінальних коктейлів на основі віскі
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. П’ять оригінальних коктейлів на основі віскі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Завдяки давній історії віскі дарує розмаїття смаків та відчуттів, адже рецепти шліфувалися століттями на приватних винокурнях. Зараз зараз його п’ють у чистому вигляді та у складі коктейлів, існують сотні оригінальних марок з власними секретами.

Image

Підбір віскі для домашньої вечірки та інших випадків

Перш за все потрібно розуміти різницю між ірландським та шотландським віскі. Обидві країни однаково давно його виготовляють, але є різниця класичних рецептур. У Ірландії переважно більш м’які смаки, а шотландці використовують торф для просушки солоду, тому відчутні димні ноти. Для розпізнавання різниці на практиці можна замовити скотч віскі в Maudau. Віскі завжди буде хорошим подарунком, а також доповненням до приємного вечора. Експерти рекомендують звернути увагу на такі марки: Benriach The Smoky Ten, Johnnie Walker Blue Label, Tomatin Legacy. Вони допоможуть дізнатись, як має смакувати справжній віскі, виготовлений за старовинними технологіями.

ТОП коктейлів з віскі

Міцніші коктейлі переважно вибирають взимку, влітку приходить час для напоїв на основі лікерів та ігристих вин. Але існують деякі всесезонні варіанти, які будуть доречні в будь-який час. Компоненти для них можна придбати на maudau.com.ua. Цікаві рецепти:

  1. Remember the Maine. Коктейль названий на честь заклику до боротьби з колонізацією Куби Іспанією. Для нього використовують 50 мл віскі, 20 мл рожевого вермуту та 7 мл вишневого лікеру. Їх змішують у рюмці та подають, прикрасивши ягідкою вишні.
  2. Хрещений батько. Простий напій, який, за чутками, був улюбленим Марлона Брандо — знаменитого Віто Корлеоне. Для нього знадобляться 35 мл віскі та стільки ж лікеру Амаретто. Стакан з товстим дном наповнюють льодом, а потім виливають обидва різновиди алкоголю. В кінці потрібно перемішати коктейльною ложкою та прикрасити стружкою цедри лимона.
  3. Манхеттен. Класичний коктейль, який зустрічається у більшості барів. Авторство приписують матері Вінстона Черчилля, але надійних свідчень немає. Знадобляться 50 мл віскі, 25 мл червоного вермуту, дві краплі Агностури та лід для заповнення бокалу. Все перемішують коктейльною ложкою та прикрашають вишенькою.
  4. Ірландська автомобільна бомба. Один з оригінальних ірландських рецептів, які належать до цілої течії «Глибинна бомба». Спочатку пивний келих до половини наповнюють якісним стаутом, якого знадобиться близько 200 мл. В окрему рюмку наливають порівну ірландського віскі та лікеру Бейліс, можна пошарово або змішати. Потім рюмку обережно опускають на дно бокала — і весь вміст необхідно випити залпом. Це доволі ризиковий мікс, який потрібно вживати обережно.

Більшість коктейлів з віскі складається з трьох інгредієнтів: власне скотчу, льоду та будь-якого іншого типу алкоголю.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...