Реклама

🥴 Universal Music вилучить музику своїх артистів з TikTok

Čytaty latynkoju
🥴 Universal Music вилучить музику своїх артистів з TikTok
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🥴 Universal Music вилучить музику своїх артистів з TikTok
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Лейбл Universal Music Group (UMG) опублікував відкритого листа, в якому оголосив про свій намір вилучити музику своїх виконавців з TikTok.

Варто зазначити, що на UMG підписані чимало зірок: Тейлор Свіфт, The Weeknd, Дрейк, Біллі Айліш, Джастін Бібер, Адель, Coldplay, Кендрік Ламар та Софі Елліс-Бекстор.

У своїй заяві UMG оголосила, що термін її ліцензійної угоди з TikTok закінчується сьогодні, 31 січня, і що переговори щодо поновлення контракту не вдалися.

Під час наших обговорень щодо поновлення контракту ми наполягали щодо трьох важливих питань — належної компенсації для наших виконавців і авторів пісень, захисту людей-виконавців від шкідливого впливу ШІ та онлайн-безпеки для користувачів TikTok.

UMG

В UMG натякнули, що TikTok запропонував дуже малий відсоток для артистів лейблу.

Зрештою, TikTok намагається побудувати бізнес, заснований на музиці, не сплачуючи справедливої вартості за музику.

UMG

Компанія також стверджує, що TikTok вдався до «залякування», коли UMG висунула свої пропозиції. За словами представників лейблу, TikTok намагався «змусити прийняти угоду, яка набагато нижча за справедливу ринкову вартість».

Вже сьогодні, 31 січня, TikTok опублікував власну заяву у відповідь на заяву UMG. Китайська компанія звинуватила лейбл у просуванні «неправдивого наративу та риторики» та в тому, що він ставить «власну жадібність вище інтересів своїх артистів і авторів пісень».

У короткій заяві TikTok зазначається, що UMG «вирішила відмовитися від потужної підтримки платформи з понад мільярдом користувачів, яка служить безплатним засобом реклами для їхніх талантів».

TikTok також зазначив, що зміг досягти угоди з іншими лейблами та видавцями, проте вважає, що «корисливі дії Universal робить не в інтересах артистів, авторів пісень і шанувальників».

Раніше ми розповідали, що Universal Music Group планує скоротити співробітників.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...