Реклама

🧐 «Оріон і Темрява» — як критики зустріли новий мультфільм DreamWorks під егідою Netflix

Čytaty latynkoju
🧐 «Оріон і Темрява» — як критики зустріли новий мультфільм DreamWorks під егідою Netflix
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🧐 «Оріон і Темрява» — як критики зустріли новий мультфільм DreamWorks під егідою Netflix
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Лютий місяць продовжується з новими прем’єрами, адже сьогодні, 2 лютого, на Netflix вийшов новий мультфільм від DreamWorks — «Оріон і Темрява».

Ексклюзив від стримінгу розповідає нам історію про хлопчика Оріона, яким керують його страхи й звісно, що ніщо не лякає дитину більше, ніж темрява. Однак йому доведеться зустрітися зі втіленням темряви, яка приходить до нього, щоб побачити, чи зможе він подолати свої страхи та змінити своє життя на краще.

Сценаристом мультфільму виступив Чарлі Кауфман (сценарист «Вічного сяйва чистого розуму»), який відомий своїми доволі глибокими історіями.

Загалом нова робота DreamWorks стала доволі високооціненим проєктом. На Rotten Tomatoes стрічка має рейтинг схвалення 87% від критиків та 88% від глядачів. Водночас на IMDb рейтинг мультфільму становить 8.0.

Щодо оглядачів, то вони відзначають, що це надзвичайно амбітний анімаційний фільм і, що в першу чергу він виграє завдяки сценарію від Чарлі Кауфмана, який не боїться розповідати прості історії у переплетенні з екзистенційними ідеями. Також критики відзначили й візуальну складову, яка слідує за останніми трендами з естетикою 2D-анімації приправленої 3D-технологіями.

У indieWire так підсумовують свою рецензію:

«Оріон і темрява» бере розумний клаптик казки на ніч, що міститься в його першоджерелі, і розгортає його в самоусвідомлену і милу для багатьох поколінь медитацію про те, наскільки прекрасним може бути світ, якщо навчитися жити зі своїми страхами.

У Empire Magazine теж відзначають, що за ширмою здавалося б простенького мультику ховається дійсно глибока історія:

На перший погляд, може здатися, що це черговий безглуздий CG-фестиваль для відволікання уваги, але це той рідкісний мультфільм для сімейного перегляду, сповнений ідей та складних концепцій. Це інтроспективний екзистенційний жах Чарлі Кауфмана — для дітей!

Перші глядачі також залишилися в захваті від «Оріона і Темряви» та відзначають захопливу історію приємну анімацію та доволі спокійний темп у якому розгортаються події.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...