Реклама

🧠 На думку експертів сингулярність ШІ може настати в найближчі два десятиліття

Čytaty latynkoju
🧠 На думку експертів сингулярність ШІ може настати в найближчі два десятиліття
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧠 На думку експертів сингулярність ШІ може настати в найближчі два десятиліття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Останнім часом застосування штучного інтелекту почало розповсюджуватись навіть на найнеочікуваніші галузі, а сама нейромережа може генерувати майже будь-який контент — картини, пʼєси, пісні й багато іншого.

Штучний інтелект все більше й більше розвивається з кожним днем, тож науковців цікавить питання — чи досягне він людського рівня? Якщо ж вірити досліднику та переможцю нагороди Тюрінга Джону Геннессі, то сингулярність штучного інтелекту настане набагато швидше, ніж ми очікували ще кілька років тому. Ось що він сказав на конференції TechSurge для науковців:

ШІ революція вже перед нами. Це вражаюче. Вона пробуджує в нас почуття, що сингулярність — момент, коли комп'ютери перевершать людину, набагато ближче, ніж ми думали

На його думку, протягом найближчих декількох років нейромережа лише покращуватиме свій стиль й більше навчатиметься, але до рівня людської креативності поки далеко. Науковець зазначає, що алгоритми будуть радше як інструмент в арсеналі людини, ніж її заміною.

За словами Джона Геннессі, якщо розвиток штучного інтелекту продовжуватиметься в тому ж самому темпі, як зараз, то ШІ зможе досягти інтелекту, який можна порівняти з людським протягом 20 років.

Деякі з нас вважали, що ШІ загального призначення з'явиться через 40-50 років. Але зараз цей горизонт наблизився до періоду 10-20 років. Моделі стають дедалі більшими і кожен стрибок дає змогу робити щось нове. Ми не знаємо, коли і де досягнемо плато в розвитку

А поки ж штучний інтелект ще у стадії розвитку від людини у нього є лише психічні хвороби — нещодавно чат-бот пошуковика Bing впав у депресію після розмови з користувачем.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...