Реклама

🚀 NASA планує використовувати ядерні двигуни для місій на Марс

Čytaty latynkoju
🚀 NASA планує використовувати ядерні двигуни для місій на Марс
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 NASA планує використовувати ядерні двигуни для місій на Марс
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ще у 1940-х роках у науковців з’явилась ідея використовувати ядерні двигуни для дослідження космосу. Протягом якогось часу цей задум активно обговорювали й навіть проводили первинні наземні випробовування, однак до повноцінної реалізації проєкту так і не дійшло.

Зараз NASA повертається до цієї ідеї й об’єдналось з управлінням перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США (DARPA) для випробування ядерних теплових ракетних двигунів у космосі. Про це передає Engadget.

Концепція ракети із таким двигуном. Зображення NASA

Наразі точно відомо, що науковці планують використовувати такі двигуни для експедиції на Марс. Ядерні теплові двигуни мають високу швидкість й завдяки цьому космонавти зможуть значно швидше дістатись місця призначення. Крім того, це дозволяє брати значно менше провізії й можна взяти необхідні інструменти для дослідження Червоної планети.

Однак варто зазначити, що у теплових ядерних двигунів є й свій ризик. У випадку аварії в атмосфері або на орбіті буде багато радіоактивних частинок, які поширюватимуться Землею з неймовірною швидкістю.

У планах NASA та DARPA наразі перевірити цю технологію й вже у 2027 році продемонструвати її використання.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...