Реклама

📱 Безпека в небезпеці: Як убезпечити себе в небезпечному кіберсвіті

Čytaty latynkoju
📱 Безпека в небезпеці: Як убезпечити себе в небезпечному кіберсвіті
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 📱 Безпека в небезпеці: Як убезпечити себе в небезпечному кіберсвіті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Чи замислювалися ви над тим, що кожен ваш клік в інтернеті залишає цифровий слід? Які відчуття викликає у вас це усвідомлення? Тривогу та занепокоєння, що за вами хтось слідкує? Переживання, що важливу конфіденційну інформацію можуть використати проти вас?

Якщо на всі запитання ви відповіли так, то ви у правильному місце. Сьогодні разом з брендом Lecksis ми розкажемо вам, як убезпечити себе у цифровому світі.

Чому треба обережно користуватися месенджерами?

Згадайте скільки скандалів з витоками даних ми спостерігали останнім часом: від техногігантів Apple та Meta до державних органів найбільших країн світу. Щоразу такі події привертають увагу не тільки кіберфахіаців, а також простих користувачів, які усвідомлюють важливість кібербезпеки та починають шукати нові шляхи для забезпечення безпеки застосунків та програм, які вони використовують.

Наприклад, кожного дня ми відкриваємо месенджери, аби листуватися з колегами, друзями, сім’єю та коханими. Щоразу надсилаючи конфіденційне листування, інтимні фото чи важливу інформацію, ми наражаємося на ризик, що вони можуть потрапити в мережу чи до хакерів. 

Багато месенджерів не використовують end-to-end шифрування, тому повідомлення можуть бути перехоплені та прочитані третіми сторонами під час їх передачі. Ще однією серйозною проблемою є зберігання даних на централізованих серверах. Ця практика дозволяє месенджерам швидко відновлювати інформацію користувача на нових пристроях, але також робить ці дані вразливими до зломів серверів. Не кажучи вже про контроль з боку держави та збір персональної інформації, про які також варто пам’ятати.

Крім того, існує недолік у загальноприйнятих методах аутентифікації, таких як використання застарілих паролів, що є легкою ціллю для атак методом підбору. 

Як блокчейн здатен змінити захист?

Блокчейн-технології мають радикально змінити ландшафт месенджерів, піднявши його на новий рівень безпеки та приватності для користувачів. Використання блокчейну дозволяє створювати децентралізовані мережі, де повідомлення шифруються та розподіляються між численними вузлами, забезпечуючи, що навіть при компрометації одного вузла, інформація залишається захищеною і конфіденційною.

Також блокчейн надає можливість створення та використання «смарт-контрактів», які можуть автоматизувати багато таких процесів, як підписка на платні канали або автоматизоване вирішення суперечок між користувачами. 

Чим відрізняється Lecksis?

Усі ці функції та навіть багато інших доступні у месенджері Lecksis, який дозволяє дзвонити та вести переписки анонімно та безпечно. Ти можеш створювати приватні чати, продавати або купувати товари на внутрішньому маркетплейсі, використовуючи вбудований токен як валюту для оплати.

Анонімна реєстрація

Lecksis дозволяє клієнтам бути повністю анонімними та не надавати жодних особистих даних іншим: e-mail, номер телефону та навіть ім’я. Завантажуй застосунок, створюй нікнейм і будь впевненим у своїй приватності. У месенджері інтегрований VPN, що дозволяє не розкривати IP-адресу користувача.

Шифрування повідомлень

Lecksis — це децентралізований та анонімний месенджер, де кожен користувач буде відчувати себе в безпеці й самостійно керувати конфіденційністю. Усі повідомлення в месенджері захищені алгоритмом Double Ratchet, а ключі шифрування належать лише тобі, тож ніхто не може їх переглядати. Також у месенджері використовують Extended Triple Diffie-Hellman алгоритм для встановлення захищеного каналу передачі даних, який генерує секретну фразу на основі приватних ключів твого пристрою.

Використання будь-яких пристроїв

Lecksis дозволяє користувачам використовувати скільки завгодно пристроїв. Немає потреби проходити автентифікацію через Google, Facebook чи інших постачальників. Тільки твій пароль є точкою входу. 

Відновлення доступу

Якщо забули пароль, то відновити його можна тільки ввівши сід-фразу з 24 слів, яка генерується автоматично при реєстрації.

Захищені дзвінки

Дзвінки відбуваються через протокол WebRTC, тож дані про них не зберігаються.

Крипточастина месенджеру

Lecksis також пропонує вбудований гаманець для криптовалют та можливість продавати і купувати товари на внутрішньому маркетплейсі за допомогою токена LEKS.

Завдяки йому кожен платіж, який здійснюється в застосунку, відбувається у декілька кліків одразу на платформі. Для управління переказами Lecksis використовує блокчейн Polygon. Це повністю децентралізована мережа з алгоритмом консенсусу proof-of-stake для підтвердження та створення блоків.

Таким чином, будь-яка транзакція, яка надходить від Lecksis і підписана закритим ключем користувача, потрапляє безпосередньо до блокчейну.  

Для кого підходить?

  • Криптани

Обмінюйся інсайдерською інформацією без ризику розкриття особистих даних.

  • Криптоком’юніті

Активно взаємодій з іншими користувачами, використовуючи токен LEKS.

  • Підприємці

Твоє ділове листування більше не стане надбанням конкурентів.

  • Медіа та журналісти

Використовуй Lecskis для зв’язку з джерелами інформації, які хочуть зберегти анонімність, та для ефективних журналістських розслідувань.

  • IT-фахівці

Передавай технічну інформацію та коди колегам з будь-якої країни, не турбуючись про витік даних.

  • Юзери, які цінують свою приватність

Використовуй Lecksis для захисту особистої інформації від шпигунства з боку урядів, корпорацій, скамерів та хакерів.

Як Lecksis знижує тривожність?

З Lecksis особиста безпека в інтернеті буде під контролем, що допомагає також контролювати психологічний стан. Незахищеність у цифровому просторі може призводити до хронічного стресу та тривожності, особливо коли люди стикаються з реальними загрозами або дізнаються про випадки зловживань інформацією.

Історії про зломи та витоки даних часто стають відомими з новин, і кожен такий випадок може залишити глибокий слід у емоційному стані людей, чиї дані були скомпрометовані. З впровадженням удосконалених методів шифрування, анонімної реєстрації та безпечних комунікацій, користувачі відчувають більше впевненості в безпеці своїх даних. Коли вони знають, що їхні особисті дані захищені, це сприяє емоційній стабільності, зменшує відчуття стресу і тривожності, а також підвищує довіру до використання цифрових платформ. 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...