Реклама

👗 Met Gala 2024: як виглядали зірки цього року

Čytaty latynkoju
👗 Met Gala 2024: як виглядали зірки цього року
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👗 Met Gala 2024: як виглядали зірки цього року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Цієї ночі відбулась наймодніша подія року — Бал Інституту костюма музею Метрополітен, також відомий як Met Gala. Розповідаємо, які найкреативніші костюми обрали артисти та чому цього року було багато квітів.

Met Gala — це щорічний благодійний захід, який проходить у Metropolitan Museum of Art в Нью-Йорку. Традиційно бал розпочинають у перший понеділок травня.

Тема заходу змінюється кожен рік і її вибір залежить від тематичної виставки, яку відкриває музей. Темою Met Gala 2024 стала «Сплячі красуні: відродження моди» — на заході представили близько 250 предметів одягу та аксесуарів з великого архіву Інституту костюмів, що сам по собі налічує 33 000 екземплярів. А саме дрескод артистів був натхненний оповіданням «Сад часу» Дж. Г. Балларда 1962 року.

Щоб зрозуміти стилістику заходу цього року, треба звернутися до оповідання. Твір розповідає про графа Акселя та його дружину, які живуть на величній віллі, обнесеній стіною. Їх оточує луг зі скляних квітів часу, а далеко вдалині — розгніваний натовп, який кожного дня наближається до графської вілли. Щодня Аксель зриває бутон квітки часу, відмотує таким чином час і не дає просуватися натовпу пагорбом, поки всі квіти не зів’януть.

Тому на Met Gala не менш важливою, ніж сама виставка, є червона доріжка — всім цікаво, як зірки кожного року інтерпретуватимуть тему заходу.

Як виглядали зірки на Met Gala 2024

Як й кожного року, перелік дизайнерських домів, які обрали зірки, найширший — від Schiaparelli та Dior до Givenchy та Maison Margiela. Багата оглядачів зійшлися у думці, що точно один з найкращих образів був у Зендеї та її сукні від Maison Margiela, перероблену Джоном Гальяно.

Також дуже оцінили й образ Дженніфер Лопес, яка прийшла на бал у кастомній сукні від Schiaparell. Цього року у Schiaparell окрім Джей Ло була лише YouTube-блогерка Léna Situations.

Анна Вінтур, головна редакторка Vogue та кураторка Met Gala вже багато років, прийшла у Loewe. Варто зазначити, що багато зірок цього року обрали одяг від цього бренду — у Loewe також прийшли Тейлор Рассел, Джош О’Коннор, Аріана Гранде та Гретта Лі, а також Айо Едебірі.

Також багато хто цього року обрав Maison Margiela. Так, окрім вищезгаданої Зендеї, у сукні від модельєра прийшли Кім Кардаш’ян, репер Bad Bunny, акторка Гвендолін Крісті також бренд вдруге примірила Аріана Гранде.

На червоній доріжці можна було побачити й Balmain — в образах у Ель Феннінг та співачки Tyla. Chloe цього року обрали акторки Емма Маккі та Зої Салдана.

Цікаві стилі також були у бренду Marni, в яких завітали Нікі Мінаж, Charli XCX, а також Ріта Ора разом з Тайкою Вайтіті.

Найнестандартніша сукня була у Doja Cat від Vetemens. Згодом артистка й взагалі з’явилася перед камерами у рушнику.

Лана Дель Рей завітала на бал у сукні Alexander McQueen, Дуа Ліпа у Marc Jacobs, а FKA Twigs у Stella McCartney.

Попри епатаж та моду, Met Gala все ж таки має на меті й благодійні цілі — кожен рік організатори збирають багатомільйонні суми для благодійних організацій, пов’язаних з мистецтвом і модою. Ми впевнені, що цього року Балу Інституту костюма музею Метрополітен це також вдасться.

Раніше ми також розповідали, як пройшов Met Gala у 2023 році.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...