Реклама

🤔 Плани Microsoft після останніх скорочень у Xbox — звіт від Bloomberg та The Verge

Čytaty latynkoju
🤔 Плани Microsoft після останніх скорочень у Xbox — звіт від Bloomberg та The Verge
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤔 Плани Microsoft після останніх скорочень у Xbox — звіт від Bloomberg та The Verge
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Xbox у 2024 році має доволі цікаву криву відносин зі своїми шанувальниками.

Спочатку компанія провела презентацію на якій усіх заінтригувала своїми майбутніми ексклюзивами. Потім вирішила, що ексклюзиви можна випускати й на інші платформи, що зневірило багатьох фанатів Xbox. Після цього відбувся успішний реліз серіалу Fallout, що пожвавило фанатів у сподіванні майбутньої нової гри.

Зараз же компанія провела доволі неочікувані скорочення, які торкнулися Arkane Austin після провалу Redfall, а також Tango Gameworks після успішної Hi-Fi Rush та ін.

На фоні цих новин у Bloomberg та The Verge поділилися двома великими звітами стосовно ситуації всередині Xbox та того, які плани наразі у керівництва компанії. Загалом все виглядає так, що наразі боси не дуже розуміють як дати раду великій кількості усьому тому, що за останній час вони придбали.

У своєму звіті Джейсон Шраєр з Bloomberg вирішив відзначити, що Microsoft планує подальші скорочення, які торкнуться ZeniMax та інших підрозділів Xbox:

Цього тижня Xbox почала пропонувати добровільні угоди про звільнення продюсерам, тестувальникам із забезпечення якості та іншим співробітникам компанії ZeniMax, яку вона придбала у 2020 році за $7,5 млрд, за словами людей, знайомих з планами компанії. Іншим співробітникам в організації Xbox повідомили, що скорочень буде більше.

Шраєр відзначає, що багато співробітників були шоковані новинами про закриття Tango, адже студія доволі активно працювала до цього моменту. Вона готувалася до пітчингу сиквела Hi-Fi Rush. Водночас Arkane Austin планувала розпочати роботу над новим проєктом, який повернув би розробників до своїх джерел, адже це мав би бути «імерсивний симулятор».

Однак відзначається, що президент Xbox Метт Буті, хоча й не назвав конкретних причин звільнення, але сказав, що компанія вирішила оптимізувати свій штат, адже усі студії були доволі розпорошені й багато інших підрозділів відчували через це нестачу кадрів.

Водночас на думку керівника Zenimax ці скорочення були потрібні, адже Arkane Austin та Tango з огляду на роботу над новими проєктами потребували розширення і відповідно залучення нових коштів:

Важко підтримувати дев'ять студій по всьому світу, маючи невелику центральну команду з постійно зростаючим списком справ.

Водночас Том Воррен із The Verge звертає увагу на те, що у Microsoft занепокоєні певним спадом у нових користувачах Game Pass.

Він відзначає, що наразі у Xbox відбуваються внутрішні дискусії стосовно доцільності випуску нових Call of Duty у Game Pass одразу на релізі ігор. Водночас противники цієї ідеї відзначають, що це може призвести до зменшення прибутків від цієї серії ігор, що становить доволі значну частку у доходах Activision.

Також повідомляється, що Microsoft розглядає можливість підвищення ціни на Game Pass. Особливо актуальним це питання може стати у тому випадку, якщо компанія вирішить випускати Call of Duty у цьому сервісі.

У The Verge також відзначають, що з огляду на слабкі продажі консолей Xbox компанія все більше роздумує над випуском своїх ексклюзивів на інших платформах.

До прикладу наразі доволі активно обговорюється можливість релізу Senua’s Saga: Hellblade II на PlayStation 5. Однак наразі це ще не відомо. Як мінімум на релізі гру навряд варто очікувати на інших платформах окрім ПК та Xbox Series.

Загалом у The Verge відзначають, що наразі видається, що Microsoft немає чіткої стратегії розвитку свого ігрового підрозділу. До того ж можливі нові анонси по Gears of War та Doom, які б могли стати ексклюзивними рушіями Xbox можуть потонути у «викликах, які набагато глибші, ніж кілька релізів на свята», адже останні зростання доходів ігрового підрозділу Microsoft завдячують лише Activision Bliizard.

Без врахування ActiBlizz доходи Xbox навпаки у порівнянні з минулим роком були б нижчими на 5% на фоні зростання, яке зафіксоване в останньому звіті з врахуванням нещодавнього придбання власників франшиз Call of Duty, Diablo та ін.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...