Реклама

🎥 В Україні випустили документальний фільм про розробку S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля

Čytaty latynkoju
🎥 В Україні випустили документальний фільм про розробку S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎥 В Україні випустили документальний фільм про розробку S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Українська студія KNIFE! Films анонсувала та випустила трейлер документального фільму «Епізоди: Тінь Чорнобиля». Стрічка розповідає про створення культової української гри S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля.

Прокат фільму триватиме з 16 по 22 травня та буде доступний у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові та Сумах у «Планеті Кіно». Творцями фільму, як й усієї серії «Епізоди», стали режисер Артем Григорян та продюсер Максим Сердюк.

Цього разу стрічка розповідає історію молодих київських розробників на чолі з Сергієм Григоровичем, які у 2001 році вирішили зробити «найскладнішу гру у світі з реалістичною графікою, відкритим світом і нетиповим сюжетом довкола Чорнобильської зони.

Історія створення «Сталкера» чіпляє тим, що це гарний приклад переосмислення власних трагедій. Звісно, Чорнобиль — це дуже болюча сторінка нашої історії, але навіть на руїнах можна збудувати нові історії, які стануть сучасними міфами та знайдуть своє місце у світовій поп-культурі. Крім того, історія створення гри має дуже романтичний характер, оскільки вона про справжніх авантюристів та першопрохідців.

Артем Григорян

Як додають творці фільму, це історія про «індустрію відеоігор, любов до своєї роботи та проєкт, який перейшов межі екранів і став попкультурним феноменом». Крім того, у фільмі можна буде почути безпосередніх учасників розробки та людей, які спостерігали за процесом зі сторони.

Документальний фільм буде цікавий не лише геймерам, а й відгукнеться значно ширшій аудиторії, адже він про явище, яке справило надважливий вплив не лише на український геймінг і кіберспорт, а на ціле покоління української молоді нульових.

Максим Сердюк

Раніше ми розповідали, що KNIFE! Films презентувала новий документальний серіал «Епізоди».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...