Реклама

🤩 Враження від Nintendo 3DS у 2024 році

Чи актуальна Nintendo 3DS у 2024 році? Розбираємося.
Čytaty latynkoju
🤩 Враження від Nintendo 3DS у 2024 році
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤩 Враження від Nintendo 3DS у 2024 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чи актуальна Nintendo 3DS у 2024 році? Розбираємося.

Доки всі чекають та відкладають кошти на нову консоль Nintendo, я вирішив придбати собі стареньку та поважну 3DS, яка вийшла в далекому 2011 році. Покористувавшись нею тиждень, вирішив розповісти про свої враження, плюси, мінуси й взагалі доцільність придбання консолі у 2024 році.

Трішки передісторії

Якби мені роки три тому сказали, що я буду користуватися консолями Nintendo та отримувати від цього задоволення… я б посміявся. Річ у тому, що довгий час мені була не зрозуміла концепція ігор і заліза компанії. Я дивився на ці слабкі консолі, які значно поступалися за характеристиками PlayStation та Xbox, на ігри з надто яскравим візуалом та технічними проблемами — і це взагалі не викликало бажання придбати продукти Nintendo.

Так було до початку відключень електроенергії у 2022 році. Тоді я почав задумуватися над придбанням портативної консолі, щоб комфортно грати без світла. Все-таки зупинився на Nintendo Switch Oled, тому що вона була порівняно недорога. Крім цього, відразу купив The Legend of Zelda: Breath of the Wild, оскільки це флагман консолі, база, ґрунт та фундамент. Потім почав грати й був дуже вражений: пройшов із задоволенням, після цього перейшов до інших ігор та отримав купу емоцій. Мене здивувало, що Nintendo роблять ігри, у які дійсно приємно грати. Тобто її проєкти дають концентрований ігровий досвід, який не схожий ні на що інше.

І от минуло вже багато часу, і я вирішив, що треба помацати й інші консолі Nintendo. Обрав 3DS через те, що хотілося саме портативку. Крім цього, вона має досить непогану бібліотеку ігор. Покористувався девайсом тиждень і тепер розповім, що це взагалі за звір такий.

Наскільки зручно користуватися? 

Версій Nintendo 3DS існує дуже багато, на будь-який смак та гаманець. Я одразу вирішив, що буду брати саме 3DS, а не 2DS, оскільки цікаво було, як працює ефект об’ємного зображення. Також шукав модель XL, бо хотілося більший екран. Зрештою придбав Nintendo 3DS XL у гарному стані та з рідним стилусом (це рідкість). Але все-таки, якщо ви захочете брати консоль, я б радив шукати саме New 3DS, оскільки там є додатковий міністік для керування камерою, покращена батарея та процесор.

Що по потужності? Тут якихось одкровень немає. Консолі Nintendo ще з часів GameCube почали сильно відставати за технологічним потенціалом від своїх конкурентів. У цій ситуації в нас ще й портативка, що не покращує ситуацію. Тому готуйтеся до 240p та 30 fps. Але якщо у вас є та сама Switch, то з цим проблем не буде, бо ви вже, мабуть, звикли до технічних недоліків. Крім цього, на невеликому екрані низька роздільна здатність не дуже впадає в око. Nintendo, як і завжди, намагається компенсувати графічні недоліки ігор гарним артдизайном — і в неї це виходить.

Якщо говорити про ефект 3D, котрий рекламували як одну з головних особливостей консолі, то тут складно сказати щось однозначне. Він працює майже у всіх іграх, але в багатьох проєктах реалізований погано. До того ж консоль, коли активний 3D-режим, треба постійно тримати в одному положенні, щоб зображення не двоїлося. Можу сказати, що це цікава фішка, але на один раз, погратися й забути. Хоча в деяких іграх ефект зробили дійсно класним, як от в Super Mario 3D Land та Luigi’s Mansion: Dark Moon.

У портативній консолі, звичайно, важливий об’єм батареї. Тут все плюс-мінус як і у Switch — 3DS тримає заряд в середньому 3-5 годин залежно від гри. Слід також сказати, що мені (неочікувано) подобається портативність цієї консолі, оскільки навіть XL без проблем вміщається майже в будь-яку кишеню, а також конструкція девайсу дозволяє вам не користуватися чохлом і не боятися за пошкодження екрана. Тут масивна Switch Oled програє своєму старшому брату, бо якщо ви хочете кудись її взяти з собою, то треба якусь окрему сумочку та футляр.

А як там з іграми?

Ми підійшли до найважливішого моменту, який треба враховувати перед придбанням будь-якої консолі, — до ігор. І тут в 3DS все дуже добре. На консолі потужна бібліотека різних проєктів, яка містить в собі найкращі частини багатьох франшиз Nintendo. Крім цього, на ній можна запускати ігри з DS (а якщо консоль «модифікована», то й зі всіх попередніх портативок компанії).

З якими іграми на 3DS варто ознайомитися в першу чергу? Для себе я виділив невеличкий список проєктів, які, на мою думку, точно не слід пропускати. Багато розписувати про них не буду, можливо, зроблю це в наступних матеріалах. Поїхали:

The Legend of Zelda: Ocarina of Time та The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D — це, по суті, ремейки ігор із Nintendo 64. У них покращили графіку і, що найголовніше, керування. Ці версії зараз є найкращою можливістю пограти в класичні проєкти відносно комфортно. 

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds — ексклюзив 3DS, дуже класна частина культової серії. Досить цікавий підхід до дослідження світу: гра вас не обмежує й відразу дає доступ до майже всіх вмінь (якщо, звичайно, у Лінка вистачає грошей).

Animal Crossing: New Leaf — не фанат серії, але вирішив спробувати. На мою думку, гра краща за New Horizons, хоча має свої недоліки й обмеження.

Super Mario 3D Land — я вважаю, що це найслабша 3D-частина Маріо, але все ще гідний платформер. У грі є хороші моменти й класно реалізований ефект об’ємного зображення.

Luigi’s Mansion: Dark Moon — ця гра дещо краща за останню частину в серії, як я вважаю. Крім цього, 3D-ефект тут теж доволі непогано зроблений. Можете спробувати на 3DS або ж дочекатися ремастеру, який вийде на Switch влітку.

Yoshi’s Woolly World — ця гра стала для мене несподіванкою. До цього не грав в інші частини серії, але після неї захотів ознайомитися. Дуже якісний порт платформера з Wii U, який має добре збалансовану складність. Хоча, на перший погляд, може здатися, що це виключно дитяча гра.

Donkey Kong Country Returns 3D — ще один порт, але тепер вже з Wii. На мою думку, ця частина разом з Tropical Freeze є одними з найкращих 2D-платформерів. Можливо, вони навіть кращі за Маріо.

Висновки

Що виходить у кінцевому підсумку? Якщо вам подобаються ігри Nintendo й для вас ігровий процес важливіший за візуальну складову, то я б радив вам звернути увагу на консолі сімейства 3DS. Їхні головні плюси — це хороший формфактор та класна бібліотека ігор. Ці переваги, на мою думку, повністю нівелюють недоліки. Якщо ви зможете знайти консоль в хорошому стані за 4-5 тисяч гривень, то це буде хорошою інвестицією, яка дозволить насолодитися дійсно чудовими іграми.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...