Реклама

🔎 Звіт Тома Гендерсона по Ubisoft — низька мораль, фінанси та майбутні релізи

Čytaty latynkoju
🔎 Звіт Тома Гендерсона по Ubisoft — низька мораль, фінанси та майбутні релізи
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🔎 Звіт Тома Гендерсона по Ubisoft — низька мораль, фінанси та майбутні релізи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Відомий інсайдер та журналіст Том Гендерсон поділився своїм невеличким звітом стосовно ситуації в середині Ubisoft після свого спілкування з працівниками компанії.

Загалом не дивно, що він вирішив звернути увагу на Ubisoft, адже в світлі останніх новин про звільнення у ігровій індустрії, звісно, що цікаво побачити, як компанія поведе себе. Причина цього полягає у тому, що за останні роки вона не є прикладом великих успіхів, хоча здавалося останні релізи дещо повертають віру у неї.

Саме тому Тома Гендерсона зацікавило питання «чому, маючи одну з найкращих лінійок ігор за останні десять років, внутрішня напруженість досягла точки кипіння?». Для цього він поспілкувався з працівниками Ubisoft.

Погоня за трендами

Одна з причин, які «загнали» Ubisoft це — погоня за трендами. Гендерсон відзначає, що компанія в один момент запустила у одночасне виробництво кількох королівських битв, проєктів на базі NFt та web3. Усі вони так чи інакше були скасовані. Однак було витрачено дорогоцінний час та ресурси задля цього.

Це звісно не викликає у самих розробників Ubisoft великого захоплення. Хоча видається не те щоб компанія вчилась на своїх помилках. Наразі вона видається, знайшла «золоту жилу» в евакуаційних шутерах і у розробці знаходяться The Division Heartland, мультиплеєрна Far Cry та гра з сетингом у Другій світовій війні, яка має вийти у 2026-2027 році. Хоча що з цього доживе до релізу важко сказати.

Постійні затримки та поганий менеджмент

Звісно, що Гендерсон не оминув і «довгобуд» Skull and Bones.

Одним з найвідоміших прикладів постійних затримок є Skull and Bones, піратська гра, яка розроблялася протягом десяти років і вже шість разів переносила публічний реліз. За оцінками джерел, виробництво гри коштувало близько $200 млн, і цю суму, як очікується, не вдасться повернути. Здебільшого затримки відбувалися через пошесть жадібних до влади менеджерів, які намагалися зробити кар'єру. Постійні зміни бачення створили гнилу атмосферу, в якій деякі розробники не розуміли, що вони повинні робити щодня.

Так, для прикладу, один розробник розповів, що міг днями просто дивитися відео у YouTube замість роботи.

Водночас Skull and Bones це не єдиний такий приклад (хоча й наймасштабніший), адже Гендерсон відзначає, що подібні речі вплинули й на розробку Beyond Good and Evil 2 та XDefiant.

Також він додає, що у багатьох співробітників викликало невдоволення політика компанії щодо повернення до роботи в офісах після пандемії ковіду. Гендерсон відзначає, що багато співробітників зіткнулися з проблемами пошуку дитячих садків для дітей та інших пов’язаних із цим речей. Причина невдоволення полягає у тому, що багато хто приходив на роботу з умовами роботи вдома, а тепер їм варто швидко пристосовуватися до офісної роботи, яка має на повну початися з квітня 2024 року.

Таким чином у співробітників доволі поганий моральний стан з огляду невідомість, яка присутня у процесі роботи та майбутньому, яке вимальовується з огляду на цей процес.

Останні релізи

Також Гендерсон поділився інформацією стосовно фінансових успіхів останніх проєктів компанії. Хоча багато у чому й можна відзначити, що нещодавні релізи здавалося трішки повертають віру шанувальників у Ubisoft, однак продажі потішити цим компанію не можуть.

Найуспішніше себе показала Assassin’s Creed Mirage, яка має близько 5 млн проданих копій та $250 млн доходу. Далі іде очевидно не надто успішна Avatar Frontiers of Pandora з 1 .9 млн копій та $133 млн доходу. Водночас найвище оцінена гра Ubisoft за останні десять років Prince of Persia: The Lost Crown зуміла залучити 300.000 гравців та отримати $15 млн доходу.

Загалом ці показники є гіршими ніж очікувала компанія. Гендерсон для прикладу наводить, що попередні AAA-тайтли компанії у релізні тижні збирали більші суми — «The Division (2016) і The Division 2 (2019) заробили $330 млн і $264 млн (приблизно) у перші тижні свого виходу». Це звісно може свідчити про зниження довіри гравців до компанії.

Надія на майбутнє

Водночас Гендерсон додає, що у Ubisoft покладають великі сподівання на свої майбутні тайтли. У компанії сподіваються, що вони зможуть повернути повноцінну довіру гравців до себе.

Інсайдер надав нам приблизні дати релізів ігор, які можуть стати потенційно успішними проєктами:

  • Star Wars Outlaws — має вийти у першій половині 2024 року
  • Assassin’s Creed Codename Red — має з’явитися у другій половині 2024 року

У проміжку 2025-2026 років варто очікувати на:

  • нову Ghost Recon
  • новий Far Cry та мультиплеєрний спін-офф Far Cry Project Maverick
  • дві нові Assassin’s Creed (Hexe та Invictus)
  • ремейки Splinter Cell та Assassin’s Creed Black Flag

На завершення Гендерсон відзначив

Якщо Ubisoft досягне успіху з цими майбутніми іграми, атмосфера в компанії та навколо неї, ймовірно, зміниться. Але спочатку має відбутися сильна зміна напрямку. Тріщини починають давати про себе знати, і якщо все продовжуватиметься так, як відбувалося останнім часом, від залишення працівників у безладі до призначення компетентних менеджерів, які керуватимуть проектами, то неминуча реструктуризація може зачепити багатьох.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...