Реклама

🍏 Let Loose від Apple — презентували нові iPad, Apple Pencil Pro, а також чип M4

Čytaty latynkoju
🍏 Let Loose від Apple — презентували нові iPad, Apple Pencil Pro, а також чип M4
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Let Loose від Apple — презентували нові iPad, Apple Pencil Pro, а також чип M4
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Apple провела свою першу у 2024 році презентацію, яка отримала назву Let Loose. Особливістю цього заходу стало те, що після рекордно довгої перерви компанія все-таки презентувала нам оновлену лінійку iPad, а також аксесуарів до них.

Нагадаємо, що востаннє Apple випускала нові iPad ще у 2022 році і така пауза є найдовшою з 2010 року, коли Стів Джобс вперше презентував ці планшети від Apple.

Нові iPad

iPad Air

iPad Air вперше отримає дві версії — з діагоналлю екрана 11 та 13 дюймів та дисплеєм Liquid Retina.

13-ти дюймова модель натхненна Pro, адже багатьом користувачам подобається більший екран. Air також отримає нові динаміки з подвійним басом.

Також оновлені Air будуть тепер оснащені чипом M2, що робить їх швидшими на 50% за попередню модель з M1. Air має підтримку Apple Pencil Hover та матиме об’єм пам’яті до 1 ТБ

Ціна на 11-ти дюймову модель буде від $599, а на 13-ти дюймову від $799

iPad Pro

Водночас головним ньюзмейкером став iPad Pro, який теж отримає дві версії — 11 та 13 дюймів.

Оновлені Pro будуть найтоншими девайсами в історії Apple — 5.3 мм та 5.1 мм.

Вперше iPad отримає OLED-дисплей. Особливістю цього також є те, що буде використовуватися два дисплеї OLED, що називається Tandem OLED. Яскравість такого дисплея становить 1000 ніт та 1600 ніт на максимальному HDR.

У Apple такий дисплей назвали Ultra Retina XDR, який є яскравішим, глибшим та детальнішим. Також iPad Pro отримають скло з нанотекстурою, що дозволить отримати чітке та гарне зображення під різними кутами.

Щодо камери, то вона отримала новий адаптивний спалах TrueTone, який дозволить якісно сканувати документи.

Найголовніше оновлення це те, що нові Pro отримають нові чипи M4, які вперше з’являються на пристроях Apple.

Нові чипи є другою генерацією 3-нм техпроцесу. CPU отримає до 4 ядер продуктивності та 6 ядер ефективності також він буде на 50% швидший. Водночас GPU буде в 4 рази швидшим та отримає 10 ядер. Також вперше iPad отримають підтримку трасування променів.

Відзначається, що у порівнянні з останнім новітнім чипом для ПК M4 потребує лише чверть потужності такого чипа на комп’ютері.

M4 також отримає новий нейронний рушій з 38 трильйонами операцій на секунду.

Усе це разом робить цей чип достатньо потужним для останніх можливостей ШІ. Про що нам, ймовірно, детальніше розкажуть уже влітку на WDC.

Також у M4 покращили терморегуляцію на 20% і загалом завдяки новому чипу оновлений iPad Pro буде у 4 рази швидшим за попередню версію.

Модель Pro отримає підтримку обсягу пам’ять до 2 ТБ. Ціна на 11-ти дюймову модель буде від $999, а на 13-ти дюймову від $1299.

Оновлені аксесуари

Окрім оновленого iPad нам представили оновлену Magic Keyboard, яка стала якіснішою та міцнішою і зробить ваш iPad уже більше схожим на MacBook.

Ціна на нову Magic Keyboard для 11-дюймів становить $299, а 13-ти $349.

Новинкою презентації став Apple Pencil Pro. Нова модель отримає сенсор натискання, що розширить можливості використання Pencil та додасть велику кількість варіативності у вашій роботі із зображеннями.

Гаптичний відгук дозволить відчувати краще те, що саме ви робите з Pencil. Можна буде створювати власні кастомні взаємодії з Pencil залежно від ваших потреб у роботі. Також гаптична віддача дозволить вам відчувати межі, коли ви щось зафарбовуєте, або намагаєтеся вставити в межі певного об’єкта.

Вам також не обов’язково торкатися своїм Pencil до екрана при роботі. Також, що важливо, це те, що Apple Pencil Pro отримає підтримку Find My, тому загубити свій девайс тепер буде доволі складно.

Новий Pencil може працювати як iPad Pro, так із й Air.

Ціна на Apple Pencil Pro становить $129

Передзамовлення на усі девайси уже доступні сьогодні, а доступними вони будуть наступного тижня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...