Реклама

🤨 Новим гендиректором OpenAI став колишній голова Twitch, а Сем Альтман іде в Microsoft

Čytaty latynkoju
🤨 Новим гендиректором OpenAI став колишній голова Twitch, а Сем Альтман іде в Microsoft
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤨 Новим гендиректором OpenAI став колишній голова Twitch, а Сем Альтман іде в Microsoft
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Видається, що драма зі зміною керівництва у OpenAI дійшла свого завершення, адже компанія отримала нового гендиректора.

Напередодні рада директорів звільнила уже ексгенерального директора компанії Сема Альтмана. Після цього на тимчасовій основі на цю посаду було призначено технічну директорку OpenAI Міру Мураті, а інвестори та партнери компанії наполягали на поверненні Альтмана.

Однак спочатку сам Альтман натякнув на те, що навряд повернеться у своєму, дописі у Twitter (X), де відзначив, що востаннє надягає бейджик OpenAI.

Тепер же Bloomberg повідомляє, що інвесторам не вдалось переконати раду директорів змінити своє рішення. Після вікенду з тимчасової CEO, як відзначає видання, OpenAI отримає нового повноцінного гендиректора. Рада директорів обрала на цю посаду Еммета Шира.

Відзначимо, що він відомий як колишній генеральний директор Twitch, звідки він пішов у березні цього року. Однак він є одним і з тих, хто перетворив цю платформу на ту, якою ми її зараз знаємо.

Відповідно рада директорів OpenAI, ймовірно, вважає, що він також зуміє продовжити та розвинути свій успіх уже в їхній компанії. До того ж Bloomberg додає, що одна знайома з ситуацією людина відзначила, що Шир «підкорив директорів завдяки тому, що в минулому визнав екзистенційні загрози, які несе в собі ШІ».

Також Bloomberg додає:

Як і деякі члени правління OpenAI, Шир має зв'язки з часом суперечливим рухом ефективного альтруїзму, який вбачає серйозні ризики від просунутого ШІ. Багато ефективних альтруїстів — псевдофілософський рух, який прагне жертвувати гроші, щоб уникнути екзистенційних ризиків — уявляли собі сценарії, в яких потужна система ШІ може завдати масштабної шкоди.

Видання також нагадало, що сам Шир також раніше висловлював застереження, щодо того, що варто дещо «призупинити» розвиток та дослідження ШІ.

Щодо самого Сема Альтмана, то стало відомо, що тепер він, а також колишній президент OpenAI, Грег Брокман, були найняті на роботу в Microsoft.

Про це повідомив CEO Microsoft, Сатья Наделла, у своєму Twitter (X), де прокоментував зміни у OpenAI та відзначив, що його компанія продовжить своє партнерство з нею та водночас наймає Альтмана і Брокмана, які «разом із колегами приєднаються до Microsoft, щоб очолити нову передову дослідницьку групу ШІ».

Також раніше стало відомо, що YouTube тестує ШІ-інструмент, який імітує голоси поп-зірок.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...