Реклама

😅 Пачку цигарок Курта Кобейна продають майже за $2000

Čytaty latynkoju
😅 Пачку цигарок Курта Кобейна продають майже за $2000
  1. Головна
  2. Музика
  3. 😅 Пачку цигарок Курта Кобейна продають майже за $2000
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

На аукціоні Julien’s Auctions продають пачку цигарок марки American Spirits, які курив фронтмен Nirvana Курт Кобейн, майже за $2000.

Як стверджується в описі лота, «ментолові American Spirit були улюбленою маркою покійної рок-зірки». Саме цю пачку врятував сусід по кімнаті Кобейна в реабілітаційній клініці Лос-Анджелеса. Там музикант пробув декілька днів перед своєю смертю.

Наразі мінімальна ставка за пачку складає $1750. Проте, окрім пачки цигарок, є також кілька гітар Кобейна, джинси, які він носив у кліпі на пісню Heart-Shaped Box, а також жовтий кардиган, який також забрав його сусід з центру реабілітації.

Найдорожчим лотом Nirvana стала гітара Кобейна — 1993 Fender MG-69 Mustang, створена в Японії. За неї хочуть виручити до $2 млн й наразі хтось вже запропонував $700 тис.

Варто зазначити, що Julien’s Auctions продає й інші цікаві речі культових артистів. Ось деякі з них:

Слеш з Guns N’ Roses — Chevrolet Corvette Stingray 1966 року

Так, на аукціоні є особистий Chevrolet відомого гітариста. Багато років тому Слеш розповідав, що він придбав саме цю машину під час першої популярності Guns N’ Roses. Фактично, ця автівка — одна з першим великих покупок гітариста.

Я купив Corvette 1966 року в 1988 році, і це перша справжня машина, яка мені належала ще тоді, коли Guns N' Roses заробляли гроші.

Слеш

Наразі ціна авто починається з $150 тис.

Елвіс Преслі — постер з концерту за $5000

Тут варто повернутися в історію. Sun Records — це лейбл з Мемфісу, який у 1052 році застував Сем Філліпс. Фактично, без цього лейблу не було б ні Елвіса, ні Джонні Кеша, ні інших відомих музикантів.

Тепер на аукціоні можна придбати постер, який повідомляє про концерт артистів Sun Records у 1955 році. Плакат рекламує два шоу в неділю, 6 лютого, для аудиторії в Мемфісі, штат Теннессі. Одним з артистів на постері тоді був Елвіс, кар’єра якого ледве розпочалася.

На постері можна прочитати напис: «… а також мемфіський Елвіс Преслі, який разом зі Скотті та Біллом заспіває Heartbreaker — Milk Cow Boogie. Тепер разом з постером можна отримати лист про автентичність. Ціна стартує з $5000.

Пол Маккартні — психоделічний двоповерховий автобус

На аукціоні виставили автобус-кабріолет Bristol KSW 1953 року випуску. Це відреставрований гастрольний автобус групи Wings, який використовувався в турі 1972 року. Саме на ньому сер Пол Маккартні та його товариші по групі Wings гастролювали по Європі в 1970-х роках.

Автобус виділяється психоделічним розфарбуванням кузова в стилі хіпі. Настільки, що співзасновник Julien’s Мартін Нолан описує автобус як «караван чистої магії та любові».

Ціна наразі стартує з $70 тис, проте аукціон планує отримати за автобус $200 – $300 тис.

The Beatles — чотири парасольки за $50 000

Ще один лот, пов’язаний з Маккартні — чотири парасольки The Beatles, які використовували на зйомках класичного фільму гурту Help! Що ще цікавіше — справжня парасолька серед чотирьох лише одна — всі інші це муляж для зйомок.

 

Ціна наразі починається з $12,500, проте аукціон планує виручити $50 – $70 тис.

Прінс — чорно-золотий костюм рептилії

На аукціоні за $15 – 25 тис. можна придбати чорно-золотий костюм, який співак Прінс носив на сцені під час свого туру Jam of the Year у 1997-1998 років.

Цей костюм — один з двох, розроблених Хосе Арельянесом для туру. Також супроводжується листом про автентичність.

Насправді Julien’s Auctions виставив дуже багато речей відомих артистів — подивитися усі можна за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...