Реклама

👀 «Королівство планети мавп» — як критики зустріли фільм

Čytaty latynkoju
youtube.com
👀 «Королівство планети мавп» — як критики зустріли фільм
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 👀 «Королівство планети мавп» — як критики зустріли фільм
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Уже сьогодні, 9 травня, в українських кінотеатрах відбулася прем’єра нової стрічки у франшизі «Планета мавп».

Це вже четвертий фільм у серії після її перезапуску у 2011 році, у якому на нас очікують нові герої, адже події стрічки «Королівство планети мавп» відбуваються через кілька поколінь після попереднього фільму «Війна за планету мавп», який у 2017 році завершив трилогію про лідера мавп Цезаря.

Видається, що новий фільм вас не розчарує, якщо ви вирішите переглянути його у кіно, адже напередодні кінокритики поділилися своїми рецензіями, які загалом виявилися доволі позитивними.

Критики відзначають, що режисеру Весу Боллу вдалося доволі добре відкрити нову сторінку у франшизі «Планета мавп». Новий фільм наповнений персонажами, які вам запам’ятаються і усе це на фоні чудових візуальних ефектів.

Саме останній аспект отримав багато похвали, адже у порівнянні з багатьома стрічками останніх років тут можна помітити, що творці фільму відповідально віднеслися до того, щоб змусити глядачів повірити у побачене на екрані.

Загалом висновки критиків можна звести до того, що, можливо, це й не найкращий фільм у франшизі, однак він має достатню основу, щоб її розвивати далі.

Наразі збірний рейтинг стрічки на кількох платформах виглядає наступним чином:

  • Rotten Tomatoes — 84%
  • Metacritic — 64/100
  • iMDB — 7.5/10

До прикладу у IGN відзначають:

«Королівство планети мавп» не такий емоційно складний, як «Світанок планети мавп» або «Війна за планету мавп», і не намагається вдарити вас у саме серце, як ці фільми. Але, попри те, що ця франшиза вступає в еру після Цезаря і належить Disney, «Планета мавп» все ще залишається напрочуд міцним фундаментом.

У IndieWire теж відзначили, що хоча й стрічка виглядає тьмяно на фоні попередніх стрічок, однак це все ще вдала віха у франшизі:

Пишному і нюансованому «Королівству планети мавп» Веса Болла, можливо, бракує епічного розмаху чи революційного запалу останніх фільмів Метта Рівза, які врятували серію від смороду, що висів на ній з 2001 року, але цій добре відточеній пригодницькій стрічці все ж вдається спиратися на найкраще з їхньої спадщини, хоча здебільшого завдяки тому, що вона зосереджується на важких уроках, які з неї забули.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...