Реклама

👀 Дені Вільнев розповів про «Дюну 3», зіпсоване серіалами кіно та що молодь хоче довгі фільми

Čytaty latynkoju
👀 Дені Вільнев розповів про «Дюну 3», зіпсоване серіалами кіно та що молодь хоче довгі фільми
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 👀 Дені Вільнев розповів про «Дюну 3», зіпсоване серіалами кіно та що молодь хоче довгі фільми
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Напередодні прем’єри фільму «Дюна: Частина друга» режисер стрічки Дені Вільнев дав розгорнуте інтерв’ю для The Times, у якому розповів про «Дюну 3», як на його думку, серіали та телебачення зіпсували кіно, а також про те, що молодь наразі ходить на довгі фільми до кінотеатрів.

Своїм новим фільмом режисер нарешті завершить свою екранізацію першого роману у циклі «Дюна» від Френка Герберта. Однак відомо, що Вільнев має бажання, щоб його дилогія стала трилогією і він має бажання екранізувати книжку «Месія Дюни».

Водночас кінороб відзначає, що він загалом не хоче поспішати з виробництвом третьої частини та не проти зробити перерву.

Є величезне бажання зняти третій фільм, але я не хочу з цим поспішати. Небезпека в Голлівуді полягає в тому, що люди захоплюються і думають лише про дату релізу, а не про якість.

Як бачимо, Вільнев не проти взяти трішки часу, щоб перевести подих та з новими силами і не поспішаючи взятися за виробництво третьої «Дюни».

Окрім цього режисер також поділився своїми думками стосовно кінематографа та того, який досвід у першу чергу він хоче бачити у кінотеатрах.

Вільнев вважає, що «кіно було зіпсоване телебаченням» та популярністю серіалів. За його словами він не любить засилля діалогів у фільмах:

Чесно кажучи, я ненавиджу діалоги. Діалоги — це для театру і телебачення. Я запам'ятовую фільми не через гарну репліку, я запам'ятовую фільми через сильну картинку. Діалоги мене взагалі не цікавлять. Чисте зображення і звук — ось у чому сила кіно, але це не є чимось очевидним, коли дивишся кіно сьогодні. Телебачення зіпсувало кіно.

Вільнев вважає, що продюсери фільмів хочуть зараз наслідувати успіх серіалів, які переживають свою «золоту добу» і саме це власне і є компонентом, який псує кіно.

В ідеальному світі я б зняв переконливий фільм, який не був би експериментом, але в якому не було б жодного слова. Люди б виходили з кінотеатру і казали: «Чекайте, там не було діалогів?». Але вони не відчують їхньої відсутності.

Також Вільнев обговорив питання хронометражу сучасних стрічок та відзначив, що молоді люди сьогодні очікують від кіно чогось суттєво, що варте уваги:

Подумайте про «Оппенгеймера». Це тригодинний фільм про ядерну фізику з рейтингом R, в якому багато розмов. Але публіка була молодою — для моїх дітей це був фільм року. Існує така тенденція. Молодь любить дивитися довгі фільми, тому що якщо вони платять, то хочуть бачити щось суттєве. Вони жадають змістовного контенту.

Відповідно до цього Вільнев і захистив те, що його загальна екранізація «Дюни» Френка Герберта має хронометраж у 322 хвилини. Тобто два фільми разом ідуть понад 5 годин.

Я довіряю глядачам. Ця історія занадто щільна. Я б ніколи не зняв «Дюну» як один фільм. Тільки так я міг досягти успіху.

Нагадаємо, що прем’єра «Дюни: Частини другої» відбудеться уже 29 лютого. Водночас уже 28 лютого можна буде в окремих кінотеатрах відвідати сенс стрічки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...