Reklama

🗡 Čomu Dark Souls 2 najkrašča gra seriї

Navažuś dovesty cju ne samu populjarnu dumku bez osoblyvyh spojleriv
Читати кирилицею
🗡 Čomu Dark Souls 2 najkrašča gra seriї
  1. Головна
  2. Igry
  3. 🗡 Čomu Dark Souls 2 najkrašča gra seriї
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Navažuś dovesty cju ne samu populjarnu dumku bez osoblyvyh spojleriv

Trohy pro golovne

Dark Souls (nadali «Temni duši») v svij čas stala fenomenom v igrovij industriї j za svoje isnuvannja naviť porodyla pidžanr znajomyj jak «soulslajk» zi svoїmy specyfičnymy mehanikamy. Gra vidoma svojeju hardkornistju, ale naspravdi vona ne vykorystovuje populjarnyh mehaničnyh «čytiv» na zrazok jak zberigannja v buď-jakyj čas, čy pasyvne vidnovlennja zdorov’ja. Takož vidsutnisť vybiru skladnosti robyť gru same takoju, jak її zadumaly rozrobnyky. Naspravdi «Temni duši» ce gra, v jakij tobi dozvoleno robyty pomylky, ale obmeženu kiľkisť raziv i porazka vse ž taky maje cinu, ale pro ce pizniše.

Tak staloś, ščo bagato ljudej z fan bazy japonśkoї studiї duže nedoljubljujuť cju gru, nazyvajučy її čy ne najgiršoju ne tiľky v seriї, a v zagali sered podibnyh igor studiї From Software. Ale naspravdi, na moju dumku, ljudy banaľno ne bačať velyčeznyh pljusiv cijeї gry na foni svoїh sester. I tak, ja budu kazaty same pro seriju «Temnyh duš», ne porivnjujučy її z inšymy igramy studiї. Otže, poky ničogo suttjevogo nevidomo pro Elden Ring, možna trohy podyskutuvaty na taku palajuču temu jak Dark Souls 2. I hoču zauvažyty — ce lyše moї dumky ta argumenty zdebiľšogo čerez pryzmu mogo svitospryjnjattja, jak v pryncypi vse navkolo, ščo nas otočuje.

🧐 1-yj argument — Zagaľna krytyka


Ja naspravdi ne vvažaju cej argument duže važlyvym, ale treba jogo zgadaty. Tak staloś, ščo jakščo braty ocinky za agregatorom Metacritic — to same druga častyna otrymala 91 bal razom z plaškoju Must play (ale її jak raz i dajuť koly gra nabyraje biľše niž 90 baliv). Inši častyny «Temnyh duš» vidstajuť nenabagato, ale same druga častyna perestupyla mežu v 90 baliv na vsih todišnih platformah (PS3, PC, Xbox 360).

Cikavo, ščo remaster peršoї častyny nabrav menše baliv, hoča cja častyna vvažajeťsja najkraščoju (zasnovano na vlasnomu vraženni pry spilkuvanni z ljuďmy ta forumah), ale skoriš za vse ce čerez halturnyj remaster.

👹 2-yj argument — Bosy


Duže bagato ljudej pry zgadci «Temnyh duš» odrazu vidtvorjujuť v svoїj pam’jati bosiv. Pry čomu najčastiše, same vony stavaly pryčynoju dlja dejakyh, ščob zakynuty cju gru, a potim znovu povernutyś. Ziznajuś, ale meni najbiľše podobajuťsja same bosy z treťoї častyny, ale ce napevno čerez te, ščo tretja častyna duže tehnologično vidriznjajeťsja. Odnak pro tehnologičnisť trohy pizniše.

V drugij častyni bosiv najbiľša kiľkisť. Z samogo počatku graveć može popasty do čotyŕoh bosiv (jakščo ja nikogo ne zabuv) čogo ne bulo ni v peršij, ni v tretij častyni. Je vidomyj argument, ščo bosy v drugij častyni — ce suciľni povtory ta odni lycari. Tak, lycariv spravdi bagato, pry čomu dejaki potim stajuť mini-bosamy, ale take bulo j v inšyh častynah. Rozgljańmo dejakyh z bosiv.

Naspravdi, bosiv z peršoї častyny ja vvažaju najgiršymy. A same lycemirnyj argument fanativ peršoї častyny ščodo povtoriv u drugij rozbyvajeťsja, koly počynajemo zgaduvaty jaki spravy z bosamy same v peršij. Deś na počatku my zustričajemoś z dvoma takymy bosamy:

Demon Tileć

Demon Kapra

Same cymy bosamy zapovnena majže vsja lokacija. Tak, ce opcionaľni bosy, ale skoriš za vse graveć їh zustrine. Ščodo povtoriv v gri je TRY odnakovyh bosa, pry čomu dva povnistju odnakovi (okrim dekiľkoh atak) ta odyn prosto takyj samyj, tiľky z polum’jam.

Jakisť bosiv takož nenajkrašča. Z usih bosiv možna vydilyty cikavyh tiľky dvoh, ce Ornštejn, Smoug, ta Gvin. Inši bosy značno girši: je naviť pazl-bos, jakyj banaľno ne maje prava isnuvaty v cij gri — ce Lože Haosu. Jogo možlyvo vbyty tiľky zrobyvšy strybok na nevelyčku platformu v gri, de strybaty maksymaľno važko.

Z pljusiv bosiv možna vydilyty mehaniku vidrubannja hvostiv i otrymannja z nyh zbroї, pomitno, ščo rozrobnyky hotily zrobyty riznomanitnyh bosiv, ale spravdi cikavyh duže malo. A oś pesyka garnogo zrobyly.

Teper druga častyna. V nij povtory ce odyn bos na počatku i potim vže majže naprykinci takyj že, ale razom z pomičnykom. Takož je vognjanyj demon v odnij lokaciї i takyj že samyj v dopovnenni.

Vognjanyj demon

Magičnyj demon

Takož je odyn bos, jakyj gravcja peresliduje v dekiľkoh lokacijah, bos, jakyj staje mini-bosom v inšij lokaciї (ale ne tak bagato, jak v peršij častyni) ta potrijnyj bos, jakyj takož zustričajeťsja v finaľnij lokaciї v odnij kimnati.

Naspravdi sytuacija z bosamy ne nabagato lipša niž v peršij častyni, ale vse ž taky ja vvažaju, ščo trohy krašče. Hotiloś by vydilyty Dzerkaľnogo lycarja ta Freju.

Dzerkaľnyj lycar

Dzerkaľnyj lycar vyklykaje fantomiv, a Freja ce pavuk, jaka vyklykaje inšyh pavukiv, ta maje dvi golovy.

Freja

Takož je častyna bosiv, jaka vidsylaje do mynuloї častyny, ale masova kiľkisť bosiv spravdi oryginaľna. I v drugij častyni nemaje vidverto poganyh bosiv, jak Lože Haosu, ale j ne dajuť jakoїś vidvertoї nasolody pislja peremogy čy cikavogo dosvidu. Ostannje, v drugij častyni biľša kiľkisť bosiv parni, čy naviť potrijni, šče dekiľka bosiv — jaki prosto velyka kiľkisť vorogiv, koly v peršij častyni majže vsi bosy buly odynarni, girše ce, čy krašče, hto zna.

Tretja častyna maje naspravdi najbiľšyj vidsotok tak zvanyh bosiv lycariv, jakščo rahuvaty obov’jazkovyh bosiv. Ale ja ne vvažaju ce minusom. V cij častyni zrobyly robotu nad pomylkamy pislja peršoї ta drugoї častyny j zrobyly biľšu častynu bosiv maksymaľno cikavymy. Osoblyvo treba vydilyty Hranyteliv bezodni, abo finaľnogo bosa, jakyj muzykaľnoju temoju povertaje nas u časi do finaľnogo bosa peršoї častyny. Nemožlyvo jakoś vydilyty poganyh, čy necikavyh bosiv, bosy vyjavylyś riznomanitni, jak za rozmiramamy, tak i za taktykoju boju.

Pro bosiv možna govoryty bagato, rozpysuvaty kožnogo z nyh, ale moja točku zoru taka, ščo bosy v drugij častyni biľš cikavi i gejmplejno virni, niž bosy v peršij, i ščodo povtoriv ja tež skazav.

🎮 3-yj argument — Zagaľna mehanika gry

Tiľky v drugij častyni gra zobov’jazuje ne vmyraty. Bo kožna smerť bude vidkušuvaty šmatočok vid tvogo maksymaľnogo zdorov’ja. Avžež, ce možna trohy kompensuvaty za dopomogoju speciaľnogo kiľcja — ale ce vže minus odyn slot.

Do reči, ščodo kileć, v peršij častyni hoč i je dva sloty dlja kileć, ale naspravdi odne, bo koly ty znahodyš kiľce jake daje bonusy majže do vśogo — ty jogo vže ne možeš znjaty, bo vtratyš ce kiľce. V drugij ta tretij častyni take kiľce takož je (tradycija, jak Misjačnyj Meč) ale vsi kiľcja možna zminjuvaty i personaž može nosyty čotyry kiľcja zamisť dvoh.

Takož treba zgadaty, ščo same v drugij častyni z’javyvsja tak zvanyj dual-bild, koly v kožnu ruku možna vzjaty zbroju i zminjuvalaś animacija ataky. V peršij častyni takogo ne bulo, a v tretij cju mehaniku perevely v parnu zbroju, ščo zdajeťsja meni nenajkraščym vyborom.

Vsi častyny za bazovymy mehanikamy duže shoži: kostry, duši, ale v zagaľnomu vygljadi druga častyna bula biľš eksperymentaľnoju i nadavala hardkornosti ta gnučkosti dlja gravciv. Bez drugoї častyny ne bulo b parnoї zbroї, ta vugoľmav takyj že sens jak v peršij častyni duši.

Do reči, v drugij častyni kožna smerť zminjuvala vygljad personažu, robljačy jogo z ljudyny — vysušenyj trup.

⚔️ 4-yj argument — Nova gra +

Jake, mabuť bulo dyvne vidčuttja u ljudyny, jaka vbyvšy finaľnogo bosa peršoї častyny «Temnyh duš» odrazu potrapljala v Novu gru+. V drugij ta tretij častyni ce zminyly, dajučy vybir gravcju koly jomu počaty novu, ale trohy skladnišu, podorož. Odnak, naspravdi tiľky v drugij častyni je sens Novoї gry+. V peršij ta tretij graveć bude prohodyty toj samyj šljah, vorogy buduť trohy skladniši čerez biľšu kiľkisť zdorov’ja ta syly — ale na ćomu vse. V drugij častyni — vse trohy inše.

Z’javljajuťsja novi vorogy ta fantomy. Peresliduvač počynaje peresliduvaty syľniše, a v odnomu misci їh z’javljajeťsja dvoje. Dlja dejakyh bosiv zminjujuťsja mehaniky boju, robljačy їh skladnišymy. Z’javljajeťsja nova zbroja ta čary. Tak, na foni vsijeї gry їh ne prjam DUŽE bagato, ale vony je i vony zminjujuť dosvid hoč trohy. V drugij častyni v peršyj raz na Novij gri+ ty ne projdeš vse točnisińko tak samo, jak peršogo razu.

Takož, v drugij častyni je možlyvisť onovljuvaty lokaciї ta perevodyty їh na riveń vyšče, tobto na Novu gru+ čy šče vyšče za bažannjam, cijeї mehaniky ne bulo ni v peršij častyni, vid neї vidmovylyś i u tretij.

👾 5-yj argument — Dopovnennja

Inodi kažuť, ščo najkrašče v igrah seriї «Temnyh duš» — ce dopovnennja. Vony detaľniše rozkryvajuť sjužet, dodajuť bosiv ta kontentu zagaom. Ale tak staloś, ščo v drugij častyni — dopovneń biľše, niž v peršij i tretij, i ne možna skazaty, ščo vzjaly kiľkistju, a ne jakistju, zovsim ni.

Dopovnennja v drugij častyni vidpravljajuť nas znajty korony inšyh koroliv ta zakinčyty kvest, z jakogo i počynajeťsja podorož golovnogo geroja u Dranglik. Vodnočas dopovnennja dlja peršoї ta treťoї častyny lyše nače pobični kvesty. Avžež, ce možna nazvaty j minusom drugoї častyny, graveć v odyn moment osnovnu motyvaciju zminjuje zovsim na inšu, i tiľky dopovnennjamy vin zakinčuje svoju ciľ. Ale, jak na mene, vin vykonuje te, ščo sam hotiv, a ne zakinčuje svoju podorož tiľky tomu, ščo vin obranyj. Takyj egoїstyčnyj pidhid meni biľš dovpodoby.

🤓 Vysnovky

Druga častyna javljaje soboju doroblenu peršu, z biľšoju kiľkistju bosiv, novymy mehanikamy ta inšymy novymy rečamy. Tretja častyna kardynaľno vidriznjajeťsja vid svoїh sester gejmplejno — vona stala nabagato švydše ta novišoju, bo rozrobljuvalaś vidrazu na PS4 ta Xbox One, vzjavšy biľšu častynu z Bloodborne, koly druga častyna rozrobljuvalaś pid obydva pokolinnja.

Možna šče skazaty pro level dyzajn, jakyj vertykaľnyj v peršij častyni, ta goryzontaľnyj v drugij. Ale j tam i tam ce ti ž samy «kyškoobrazni» rivni, hoč v peršij častyni vony krašče pojednanni. Pro tretju častynu movču povnistju, tam naviť hab-lokacija vidokremlena vid vśogo igrovogo svitu. Možna skazaty pro sjužet — ale ce vže povnistju zaležyť vid smakiv ljudyny. Jedyne, ščo možna vydilyty, ce te jak tretja častyna pobudovana na suciľnomu fan servisi, hoča takož dopovnjuje uveś lor seriї.

Moja meta bula donesty, ščo ljudy zgadujučy drugu častynu zabuvajuť pro її inovaciї, inodi zvodjačy vse do argumentu, ščo Mijadzaki tiľky konsuľtuvav rozrobnykiv. Kožen sam vyrišuje u ščo jomu graty ta jaku gru nazyvaty kraščoju. Moja ž porada — nikogo ne sluhajte ta ne dozvoljajte komuś zavažaty vam nasolodžuvatyś čym zavgodno.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...