Reklama

👩‍🚀 Komanda NASA, jaka rik prožyla v symuljaciї Marsa, «povernulasja na Zemlju»

Читати кирилицею
👩‍🚀 Komanda NASA, jaka rik prožyla v symuljaciї Marsa, «povernulasja na Zemlju»
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 👩‍🚀 Komanda NASA, jaka rik prožyla v symuljaciї Marsa, «povernulasja na Zemlju»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ekipaž misiї NASA na Mars «povernuvja na Zemlju» pislja roku provedenogo u symuljacij umov žyttja na «červonij planeti».

Mynulogo roku čotyry dobrovoľci pogodylysja provesty ponad 12 misjaciv svogo žyttja u peršomu zmodeľovanomu NASA marsianśkomu seredovyšči v Kosmičnomu centri Džonsona v G’justoni. Їhnja «podorož» rozpočalasja 25 červnja mynulogo roku ta protryvala do 7 lypnja ćogo roku.

Kelli Gaston, Anka Selariu, Ross Brokvell i Natan Džons provely uveś cej čas v nadrukovanomu na 3D-prynteri seredovyšči prožyvannja jak peršyj ekipaž projektu kosmičnogo agentstva «Analog doslidžennja zdorov’ja i pracezdatnosti ekipažu» (Crew Health and Performance Exploration Analog abo CHAPEA).

Vidznačajeťsja, ščo komanda žyla i pracjuvala u prymiščenni z ploščeju blyźko 157 kvadratnyh metriv, ščob imituvaty misiju na Mars. Zavdannja peršogo ekipažu CHAPEA bulo zoseredžene na stvorenni možlyvyh umov dlja majbutnih misij na Marsi za dopomogoju imitaciї kosmičnyh proguljanok, a takož na vyroščuvanni ta zbyranni ovočiv dlja popovnennja svoїh zapasiv, pidtrymci seredovyšča prožyvannja ta svogo obladnannja.

Takož učasnyky musyly j pracjuvaty z imitacijeju problem z jakymy možna bude zitknutysja spravžnij misiї na Marsi: obmeženi resursy, izoljaciju i zatrymky u zv’jazku do 22 hvylyn z Zemleju ta in.

Sami učasnyky takogo eksperymentu vidznačyly, ščo zagalom zalyšylysja zadovoleni provedenym časom ta podjakuvaly usim za terpinnja ta možlyvisť provesty take doslidžennja, jake nablyžaje Mars do nas.

U NASA narazi gotujuťsja provesty šče dvi misiї CHAPEA, pid čas jakyh ekipaži prodovžať imituvaty vyhid u vidkrytyj kosmos, zbyraty dani pro faktory, pov’jazani z fizyčnym i povedinkovym zdorov’jam i pracezdatnistju.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...