Reklama

Jak vstanovyty 2-faktornu avtoryzaciju v usih svoїh servisah: pokrokova instrukcija

Jakščo pytannja onlajn-bezpeky dlja vas ne prosto hajpova tema, a serjoznyj predmet zanepokojennja, porady, jaki vy pročytajete u ćomu materiali, varto čymskoriše vtilyty na praktyci. Žurnalisty The Verge rozpovily, jak zahystyty oblikovi zapysy v buď-jakyh populjarnyh sučasnyh servisah
Читати кирилицею
Jak vstanovyty 2-faktornu avtoryzaciju v usih svoїh servisah: pokrokova instrukcija
  1. Головна
  2. Istoriї
  3. Jak vstanovyty 2-faktornu avtoryzaciju v usih svoїh servisah: pokrokova instrukcija
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Jakščo pytannja onlajn-bezpeky dlja vas ne prosto hajpova tema, a serjoznyj predmet zanepokojennja, porady, jaki vy pročytajete u ćomu materiali, varto čymskoriše vtilyty na praktyci. Žurnalisty The Verge rozpovily, jak zahystyty oblikovi zapysy v buď-jakyh populjarnyh sučasnyh servisah

Perš niž rozpočaty nalaštuvannja 2-faktornoї avtentyfikaciї na usih prystrojah, radymo tymčasovo perevesty їhnij interfejs v režym vidobražennja usih komand ta nalaštuvań anglijśkoju movoju na vašomu smartfoni. Zrobyly ce? Todi počynajemo.

Zahyščajemo prystroї Apple

Jakščo u vas je smartfon čy noutbuk abo planšet kompaniї Tima Kuka, zverniť uvagu, ščo 2-faktornyj zahyst možuť vykorystovuvaty lyše ti, u kogo prystroї majuť versiї operacijnyh system iOS 9 i noviše abo macOS X El Capitan i noviše.

iOS

Dlja tyh, u kogo na ajfonah iOS 10.3 čy noviša versija, možna pidključyty 2-faktornyj zahyst v oblikovomu zapysi Apple ID. Dlja ćogo perejdiť u rozdil: Settings > [Your Name] > Password & Security. Tut možna zadaty 2-faktornu avtoryzaciju šljahom nadsylannja kodu pidtverdžennja.

Dlja korystuvačiv z iOS 10.2 čy ranišoju versijeju slid skorystatysja takym šljahom nalaštuvań: iCloud > Apple ID > Password & Security.

macOS

Klikajemo na ikonku Apple v livomu gorišńomu kuti vašogo ekranu, dali perehodymo sjudy: System Preferences > iCloud > Account Details. Dali klikajemo na Security, vmykajemo opciju dvofaktornoї avtoryzaciї. V jakosti drugogo kroku pidtverdžennja možna obraty nadsylannja tekstovogo povidomlennja na svij smartfon abo cyfrovogo kodu na parnyj prystrij.

Zahyščajemo svij Instagram-profiľ

Hoča dostup do vašogo profilju je i v brauzeri, i na telefoni, ta uvimknuty dvofaktornu avtentyfikaciju tut možna lyše za dopomogoju vašogo smartfona. Perehodymo u svij profiľ ta natyskajemo na «burger» menju. V rozdili Account bačymo Two-Factor Authentication. Aktyvujemo opciju Require Security Code dlja otrymannja tekstovyh povidomleń iz kodom pidtverdžennja.

Jak uvimknuty 2-faktornyj zahyst u Facebook

V brauzeri v verhńomu menju v pravmu kuti obyrajemo Settings > Security and Login, — abo perejdiť za posylannjam. Perehodymo do sekciї «Use two-factor authentication», i tam dodavajte svij nomer telefona ta spoviščennja ščodo push-spoviščeń pry sprobah nesankcionovanogo vhodu do vašogo oblikovogo zapysu. Tam že možna i zgeneruvaty kody dlja vidnovlennja dostupu do oblikovogo zapysu.

Dlja 2-faktornoї avtentyfikaciї takož možna zadaty parametr dovirenyh prystroїv (tyh, jaki ne potrebujuť ščorazu 2 etapiv pidtverdžennja pry vhodi v oblikovyj zapys).

Jak zahystyty profiľ u Twitter

Čerez mobiľnyj dodatok abo versiju v brauzeri klikajemo na avatarku svogo profilja i perehodymo v punkt «Settings and privacy» v menju. V rozdili Account > Security (abo za posylannjam) perehodymo v punkt «Login verification» dlja nadsylannja vam kodu pidtverdžennja na pryv’jazanyj nomer telefonu.

Pidvyščujemo zahyst v profili Amazon

Na domašnij storinci Amazon loginymosja i znahodymo v profili korystuvača rozdil «Login & Security» i perehodymo do knopky redaguvannja v «Advanced Security Settings». Dlja nalaštuvannja klikajemo na «Get Started». Dali Amazon pokrokovo provodyť vas čerez proceduru rejestraciї mobiľnogo telefonu ta vstanovlennja avtoryzaciї i pidtverdžennja vašogo profilja.

Čytajte takož: 10 sposobiv zahystyty svij onlajn-akaunt — i jak ce zrobyty pravyľno

Vmykajemo 2-faktornu avtoryzaciju v Google-profili

Najprostišyj sposib zapustyty 2-faktornu avtoryzaciju dlja usih oblikovyh zapysiv vid servisiv Google (Gmail, YouTube čy Google Maps) perejty za posylannjam i uvimknuty її tam. Tam že možna i zgeneruvaty kody bezpečnogo dostupu.

Zapuskajemo 2-faktornyj zahyst u Slack

Perehodymo do rozdilu «Account Settings», kliknuvšy na vaše im’ja korystuvača v livomu gorišńomu kuti. U menju, ščo vidkryjeťsja, obyrajemo «Profile & Account». Dali klikajemo na ikonku z zobražennjam šesterni. Prostišyj šljah — u veb-versiї perejdiť za posylannjam. Dali aktyvujete opciju 2-faktornoї avtoryzaciї.

Pidvyščujemo zahyščenisť oblikovky Microsoft

Loginymosja do svogo oblikovogo zapysu Microsoft i znahodymo v menju profilju punkt «Security settings». Obyrajemo 2-faktornu avtentyfikaciju ta pokrokovo vnosymo dani ščodo svogo telefonu ta otrymannja pidtverdžeń pry avtoryzaciї. Na vypadok vidsutnosti mobiľnoї mereži oberiť parametr «App passwords» i zgenerujte razovi paroli dlja dodatkiv.

Zahyščajemo profiľ u Dropbox

Na domašnij storinci Dropbox u veb-interfejsi klikajemo na avatarku profilja i znahodymo: Settings > Security. Skrolymo vnyz do parametru Two-Step Verification — i tam aktyvujemo parametr 2-faktornoї avtoryzaciї. Treba bude vvesty svij nomer mobiľnogo telefonu.

Vmykajemo 2-faktornyj zahyst dlja WhatsApp

Zapuskajemo WhatsApp, perehodymo v menju Setting. Dali perehodymo v Account > Two-step verification, aktyvujemo її. Možna skorystatysja kodom abo elektronnym lystom iz pidtverdžennjam.

Jak skorystatysja 2-faktornoju avtentyfikacijeju dlja PayPal

Jakščo vy korystujeteś platežamy PayPal, ne bude zajvym zahystyty i platižni dani. Zahodymo v golovnu paneľ, obyrajemo «Profile and settings». Dali šukajemo opciju pid nazvoju Security Key. Aktyvujemo її — i tam vvodymo vaš telefon, na jakyj vy budete otrymuvaty povidomlennja iz pidtverdžennjam vhodu v akaunt ta operacij u ćomu akaunti.

Zahyščajemo rozumnyj dim ta termostat Nest

Jakščo u vas je systema rozumnogo budynku na osnovi termostata Nest, її tež možna nalaštuvaty na 2-faktornyj zahyst. Na domašńomu ekrani vašogo prystroju vybyrajemo: Settings > Account > Managing account > Account security — i obyrajete 2-faktornu avtentyfikaciju. Aktyvujemo peremykač, i pislja ćogo bude dijaty nyzka pidtverdžeń v razi, jakščo htoś sprobuje vnesty zminy do nalaštuvań čy vašyh danyh na smart-termostati.

Share
Написати коментар
loading...