Reklama

🚀 NASA zapustyla v kosmos raketu z marsohodom Perseverance: jak ce bulo

Sogodni o 14:50 za kyїvśkym časom z majdančyka SLC-41 na mysi Kanaveral v štati Floryda zapustyly raketu Atlas V na Mars.
Читати кирилицею
unsplash.com
🚀 NASA zapustyla v kosmos raketu z marsohodom Perseverance: jak ce bulo
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🚀 NASA zapustyla v kosmos raketu z marsohodom Perseverance: jak ce bulo
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Sogodni o 14:50 za kyїvśkym časom z majdančyka SLC-41 na mysi Kanaveral v štati Floryda zapustyly raketu Atlas V na Mars.

Marsohid Perseverance vid NASA

U ramkah projektu z doslidžennja Červonoї planety NASA zapustyla nadvažku raketu, vantaž jakoї skladajeťsja z marsohoda Perseverance ta mini-gelikoptera Ingenuity. Prybuty na Mars raketa povynna u seredyni ljutogo nastupnogo roku.

Perseverance doslidžuvatyme krater Ezero, de na dumku včenyh raniše moglo znahodytyś ozero, jake je dokazom togo, ščo kolyś na planeti moglo buty žyttja.

Zapusk rakety Atlas V

Opynyvšyś na poverhni planety, Perseverance šukatyme svidoctvo mynulogo žyttja na dni pradavńogo ozera ta zbyraty najbiľš zrazky girśkyh porid. Dostavyty їh na Zemlju planujeťsja pryblyzno čerez 11 rokiv.

Marsohid Perseverance

Čytajte takož: 🛰 Airbus zrobyť peršu mižplanetnu vantaživku dlja poľotiv v kosmos

Doslidnyćka programa rozrahovana na dva roky. Na ekspluataciju Perseverance za cej čas vytratjať sotni miľjoniv dolariv. Narazi agencija vže vytratyla na realizaciju misiї ponad $2,5 miľjarda.

A mini-gelikopter Ingenuity pryznačenyj dlja rozvidky rajonu posadky ta peršogo testu poľotnyh tehnologij na inšij planeti.

Atlas V — ce dvostupeneva raketa odnorazovogo vykorystannja. Її dovžyna skladaje 58,3 metra, diametr — 3,81 metra, a startova masa vid 334 do 547 tonn.

Raniše my vže pysaly? Kompanija Maska SpaceX vperše u svoїj istoriї zapustyla ljudej u kosmos — SpaceX Demo-2, jak kompanija Maska SpaceX vperše u svoїj istoriї zapustyla ljudej u kosmos — SpaceX Demo-2.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...