Reklama

🎤 Lorna Shore — blek-metal, jakyj treba počuty kožnomu

V čomu krutisť amerykanśkogo detkor-gurtu
Читати кирилицею
🎤 Lorna Shore — blek-metal, jakyj treba počuty kožnomu
  1. Головна
  2. Muzyka
  3. 🎤 Lorna Shore — blek-metal, jakyj treba počuty kožnomu
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
V čomu krutisť amerykanśkogo detkor-gurtu

Videoversija

Nikoly ne dumav, ščo v mene bude najuljublenišyj brejkdaun, ale brejk v pisni To the Hellfire – najkrutiša rič, jaku ja čuv za ostannij čas. Cikavo, ščo amerykanśki detkorščyky Lorna Shore do neščodavńogo času buly dlja mene lyše gurtom, aľbomy jakyh ja sluhav vśogo po odnomu razu v kraščomu vypadku. Nezvažajučy na te, ščo rekomenduju oznajomytyś z nevelykoju dyskografijeju komandy, sam dlja sebe vvažaju їhni roboty detkorom seredńoї ruky. Ale z njuansamy. Vyhodyť, ci njuansy zaslugovujuť okremogo materialu? Tež ne zovsim, ale zaraz pro vse pogovorymo detaľniše. Ščo ž, davajte diznajemoś, čomu majbutnij aľbom detkorščykiv Lorna Shore zaslugovuje uvagy nasampered blekmetaličnoї audytoriї.

Lorna Shore utvorylysja v Nju-Džersi v 2010 roci. Pislja dekiľkoh demok gurt vypustyv debjutnyj reliz Psalms v 2015 roci. Vokalistom komandy na toj moment buv Tom Barber, jakyj potim zvalyv v Chelsea Grin. Z nym gurt zapysav dva aľbomy, tomu robota 2017 roku pid nazvoju Flesh Coffin takož vyjšla z cym frontmenom. Ci dvi roboty miž soboju shoži, tomu budu govoryty pro nyh odnočasno, adže v nyh jak spiľni syľni, tak i slabki storony. Ostannih, na žaľ, biľše. Flesh Coffin buv peršym aľbomom, z jakym ja oznajomyvsja. Ne skažu, ščo vin meni spodobavsja, ale ja vyrišyv sprobuvaty posluhaty j debjutnyj aľbom. Dumka ne zminylasja, ale ja vidmityv u hlopcjah te, ščo vony miscjamy duže nagadujuť moїh uljublenyh Whitechapel ranńogo periodu, koly tenesijśki detkor monstry zagravaly z embijentom, pryvnosjačy v muzyku kripovi zvučky v styli oldskuľnyh horroriv. Takož vidmityv, ščo komandi vdajeťsja nepogano vkrapljaty zvučannja blek-metal elementy, čym slavljaťsja Carnifex. Ne skažu, ščo Lorna na peršyh zapysah cym zlovžyvala, ale jakščo taki momenty trapljalysja, to syľno rozbavljaly dynamiku i zapam’jatovuvalysja. Ale pro gurt ja zabuv odrazu že, jak tiľky zakinčyv prosluhovuvannja. Dlja sebe zrozumiv, ščo ce nepoganyj kolektyv, jakyj može spodobatyś ljubyteljam žanru, ale konceptuaľno ničogo novogo abo cikavogo ne znajšov.

V 2020 roci bagato znajomyh počaly rekomenduvaty obov’jazkovo posluhaty їhnju tretju plativku Immortal. Movljav, vokalist zminyvsja, hlopci trohy peregljanuly svoje zvučannja i teper vse nastiľky supervo, ščo naviť takyj pryskiplyvyj hrjen jak ja maju zacinyty. Ja zacikavyvsja. Novym vokalistom stav SiDžej Makriri, frontmen detkor-bandy Signs of the Swarm. I dijsno, z nym čuvaky z Lorna Shore zazvučaly nabagato jaskraviše: zvuk stav biľš ob’jemnym i plotnym, hlopci počaly biľše gratyś zi zminoju tempu, v nyh stalo krašče vyhodyty akcentuvannja na kuľminacijnyh momentah i vse v takomu dusi. Dosyť važlyvo, ščo teper do blek-metaličnyh elementiv dodalysja symfonični implementaciї. Vidnyni gurt zvučav ne tiľky jak variacija Carnifex, ale šče j jak Shadow of Intent.

V cilomu, Immortal spodobavsja nabagato biľše, niž poperedni roboty, ale čy zmig ja poljubyty cju plativku? Ni. V їhńomu balansi miž symfonikoju i blek-metalom točno šoś bulo. Toj moment, koly vidčuvaješ, ščo ce kruto, ale čogoś ne vystačaje. Načebto dyvyšsja na stinu bez odnijeї ceglyny. Ale pry ćomu ne možeš znajty cju diru. Ja posluhav aľbom dekiľka raziv i veś čas ne mig zrozumity, čogo same meni ne vystačaje pry vsij krutyzni materialu? Ce ta robota, jaku ja možu porekomenduvaty, ale sam majže ne sluhatymu. Pislja ćogo ja znovu zabyv na gurt. Do momentu, koly v 2021 roci ne vyjšov syngl To the Hellfire…

Otže, istorija pryblyzno taka sama jak z Immortal. U Lorna Shore znovu zminyvsja vokalist (jakščo ščo, to včetverte, adže v nyh do Barbera šče htoś buv, ale ce ne važlyvo) i oś teper gurt meni točno spodobajeťsja. Abo ni, bo pacany zazvučaly trohy dyvno, nezrozumilo i neodnoznačno. Ja z dumkoju “šo opjať”, vyrišyv taky oznajomytyś z synglom. Tak oś, koly ja počuv To the Hellfire – narešti ja ofigiv vid muzyky Lorna Shore. Vyjavljajeťsja vidpoviď na moje pytannja: čogo ne vystačalo gurtu – duže prosta – talanovytogo vokalista.

Konceptuaľno muzyka gurtu ne syľno zminylasja z časiv Immortal. Ale vidnyni songrajtyng vyjšov na novyj riveń: symfonizmu biľše, ale vin v temu, blekmetaličnogo vajbu biľše, ale jogo rivno stiľky, skiľky potribno, soljaky valjať, ale zapam’jatovujuťsja, brejkdauny na misci, ale jaki ž vony rozjobni! Novyj kudrjavyj parniška na im’ja Vill Ramos – oś cja ceglynka, jakoї tak ne vystačalo. Ja duže spodivajusja, ščo vidnyni gurt ne prodovžuvatyme svoju tendenciju zminjuvaty frontmeniv, a bude trymatysja za Villa z usih syl. Ramosu vdalosja ne tiľky pidnjaty muzyku Lorna Shore odrazu na dvi shodynky vyšče, ale j zrobyty gurt nejmovirno vpiznavanym sered usijeї metaličnoї tusovky.

Gurt vidčuvav, ščo z Ramosom zvučyť nabagato jaskraviše i nova muzyka, jaku pyše komanda, točno znajde vidguk v sercjah biľšogo kola šanuvaľnykiv metalu. Same tomu hlopci zminyly svoje stare logo na ščoś harakterne same dlja blek-metaličnyh gurtiv. Adže nezvažajučy na te, ščo muzykanty v osnovi zalyšylysja v ramkah detkor-žanru, blek-elementy značno prybavyly vagu i naviť biľše – blek-metal vid Lorna Shore nabagato cikaviše i svižiše, niž u biľšosti čystoporodnyh blekariv.

Ja duže radyj bačyty, jak populjarnisť Lorna Shore strimko nabyraje obertiv. Spodivajuś, ščo cej gurt z Nju-Džersi v nedalekomu majbutńomu stane odnym z najvpiznavanišyh ekstremaľnyh gurtiv sučasnosti. Muzyka komandy nadpotužna i nadtehnična, ale pry ćomu pryvertaje uvagu naviť tyh ljudej, jaki do ekstrym-metalu majuť oposeredkovane vidnošennja. Na danyj moment Lorna Shore maje velyku cinnisť dlja bleku, adže pomičaju, jak čerez cyh hlopciv ljudy vse častiše počynajuť zvertaty uvagu na blek-metal styľ. Ale nasampered gurt zahopljuje same vokalistom. Vill Ramos – nadljudśkyj frontmen. Prosto znahidka dlja Lorna Shore. Nu i ci brejkdauny – prosto nemožlyvo.

Na danyj moment povnocinnogo aľbomu z Villom nemaje. Gurt neščodavno reliznuvsja mińjonom …And I Return to Nothingness, a zaraz potyheńku vypuskaje syngly, z kožnym razom vse biľše pidigrivajučy interes do četvertogo studijnogo aľbomu Pain Remains, jakyj vyjde vže cijeї oseni, a same v žovtni. Tomu je šče dostatńo času oznajomytyś z materialom jak z Villom Ramosom, tak i prosluhaty vsi poperedni relizy, ščob pobačyty, jak hlopci rozvyvalysja i progresuvaly. Nezvažajučy na detkorove korinnja gurtu, peršočergovo rekomenduju posluhaty Lorna Shore same blek-metaličnij audytoriї. Adže ce same toj blek-metal, jakyj ja hoču čuty v 2022 roci.

Ščo ž, oś takym vyjšov mij nevelyčkyj material pro nadzvyčajno talanovytyj gurt Lorna Shore. Čy stanuť hlopci novymy superzirkamy metaličnoї sceny – pokaže lyše čas. A zaraz pyšiť v komentarjah svoje stavlennja do gurtu, a takož, buď laska, postavte vpodobajku mojemu video. Takož pidpysujteś na moї socmereži. Budemo proščatysja. Pobačymoś najblyžčym časom na storinkah sajtu. Ne zabuvajte pro golovne – slava Ukraїni i sluhajte tiľky horošu muzyku.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...