Реклама

📱 У ЄС набув чинності закон, який зобов'язує Apple і Google дозолити встановлювати застосунки з інтернету 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
📱 У ЄС набув чинності закон, який зобов'язує Apple і Google дозолити встановлювати застосунки з інтернету 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 У ЄС набув чинності закон, який зобов'язує Apple і Google дозолити встановлювати застосунки з інтернету 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Останнім часом ситуація в ЄС для Apple є досить неприємною, оскільки Купертіно все більше доводиться змінюватись, аби відповідати місцевим законам. Нещодавно у Європі прийняли єдиний стандарт зарядних пристроїв з USB-C й Apple підтвердила, що нові iPhone будуть саме з ними замість Lightning.

І тепер набирає чинності закон про цифрові ринки, який регулює діяльність технологічних компаній у країнах ЄС. За цим законом такі великі компанії як Apple і Google будуть зобов’язані дозволити встановлення програм зі сторонніх джерел. Наразі встановлювати застосунки на iPhone можна лише через App Store, проте вже скоро ця ситуація може змінитись.

І на цьому ще не все: також компаніям доведеться відмовитися від примусу розробників до використання лише власних платіжних систем корпорації. Ось цей пункт може суттєво змінити роботу Apple, яка зараз зобов’язує розробників використовувати лише свою систему, яка бере відсоток за кожну транзакцію. Протягом довгого часу усі обговорювали судову суперечку поміж Apple та Epic Games.

Якщо коротко, то Epic Games намагалась обійти використання платіжної системи Apple у Fortnite, аби не втрачати гроші через комісію, й потім гра зникла з App Store через це.

Серед іншого закон також має дозволити користувачам видаляти попередньо встановлені програми, а також змінювати системні налаштування за замовчуванням. А ще компанії зобов’язуються використовувати дані користувачів, отримані від розробників, для боротьби з конкуренцією.

На дотримання закону корпораціям дають шість місяців. За недотримання закону загрожує 10% штраф від річного обороту, а повторне порушення складатиме вже 20%.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...