Реклама

🧠 Науковці створили відеогру, що допомагає реабілітації пацієнтів після інсульту

Čytaty latynkoju
🧠 Науковці створили відеогру, що допомагає реабілітації пацієнтів після інсульту
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧠 Науковці створили відеогру, що допомагає реабілітації пацієнтів після інсульту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Команда дослідників з Університету Міссурі розробила відеогру, що дозволяє людям, що перенесли інсульт, поступово поліпшувати свої рухові навички. Проєкт отримав назву Recovery Rapids, і в ньому бачать заміну традиційної реабілітаційної терапії.

Більше новин про технології шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Tech

Після інсульту пацієнти можуть втратити чутливість руки — слабкість кінцівки та обмеженість звичних рухів негативно впливає на повсякденне життя. Традиційна реабілітаційна терапія може бути дорогою та займати багато часу. Окрім цього, пандемія коронавірусу ускладнила взаємовідносини лікаря та пацієнта, значно обмеживши їхню взаємодію.

Розв’язати ці проблеми покликана Recovery Rapids. Відеогра, що використовує датчики руху, допомагає проводити реабілітаційну терапію вдома. Пацієнтам потрібно лише дотримуватися вказівок та періодично консультуватися з терапевтом у віддаленому форматі.

Основна ідея гри — симуляція рухів в різних ситуаціях. Пацієнти взаємодіють з предметами та вирішують ігрові завдання, що потребують рухів — наприклад, пливуть у човні, імітуючи веслування, чи розгрібають віртуальні предмети, щоб дістатися до певної цілі.

Традиційні реабілітаційні домашні вправи, як правило, дуже одноманітні, тому пацієнти рідко їх дотримуються. Гра Recovery Rapids допомагає пацієнтам з нетерпінням чекати реабілітації, під час якої вони зможуть виконувати різні завдання в інтерактивному середовищі.

Дослідники стверджують, що в таких умовах пацієнти охоче дотримуються розпланованих вправ, а сама терапія на основі ігор призвела до поліпшення результатів рухливості та прогресу на рівні з терапією в лікарні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...