Реклама

🤖 Студент створив твіттер-бота, аби слідкувати за літаком Ілона Маска — той особисто попросив його видалити

Čytaty latynkoju
MaxPixel
🤖 Студент створив твіттер-бота, аби слідкувати за літаком Ілона Маска — той особисто попросив його видалити
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Студент створив твіттер-бота, аби слідкувати за літаком Ілона Маска — той особисто попросив його видалити
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Обліковий запис під назвою @ElonJet відстежує переміщення особистого літака Ілона Маска — бот збирає всі дані та публікує деталі у твіттері.

ElonJet — це один із 15 акаунтів, що відстежують польоти приватних літаків. Їх створив 19-річний американець Джек Свіні: хлопець запрограмував ботів аналізувати дані та писати твіти щоразу, коли обраний літак злітає або приземляється. Кожен із них стежить за перельотами бізнес-джетів відомих людей, наприклад за Біллом Гейтсом та Джеффом Безосом. Трекер-відстежувач перельотів Ілона Маска став найпопулярнішим — у нього 83 тисячі підписників.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Популярність облікового запису привернула увагу Маска, розповіло видання Protocol. За інформацією видання, він особисто поговорив із розробником, повідомивши тому, що бот загрожує його безпеці. Маск також запитав Свіні, скільки той заробляє на цих акаунтах, на що Свіні відповів, що не більше ніж $20 в місяць. Підприємець запропонував $5000 за видалення акаунта та допомогу мільярдеру в тому, щоб «божевільні люди» не відстежували його місцеперебування.

Свіні попросив Маска додати ще один нуль до суми, збільшивши її до $50000.

Є шанс збільшити суму до 50 тисяч доларів? Це було б чудовою підтримкою в період коледжу та, напевно, дозволило б мені купити машину, можливо, навіть Model 3

Джек Свіні, автор твіттер-ботів, що відстежують приватні перельоти

Свіні також пояснив Маску, де знаходить інформацію. Його боти використовують дані з транспондерів ADS-B, встановлених на більшості літаків — вони показують розташування літака у повітрі в режимі реального часу. Боти також можуть використовувати висоту літака та співвідносити їх з тим, наскільки давно ці дані отримано — все щоб визначити, коли літак злітає або заходить на посадку. За його словами, підприємець був здивований тим, наскільки доступною є інформація про його перельоти.

Маск також додав, що подумає над пропозицією. Але поки що він не заплатив студенту, тому @ElonJet, як і раніше, відкритий для всіх. Свіні каже, що не переймається через це. За його словами, він отримав багато користі від @ElonJet та інших акаунтів: він наростив кількість підписників у соціальних мережах, навчився писати код і навіть отримав роботу розробника застосунків в UberJets. Окрім цього, йому також вдалося особисто поспілкуватися з Ілоном Маском — людиною, якою він захоплюється.

Хлопець також розповів, що обрав би й можливість стажування в компаніях Маска замість оплати в обмін на видалення бота, проте підприємець поки не прочитав його повідомлення. Свіні пожартував, що знає, чому Маск ще не відкрив його — якщо перевірити @ElonJet, то Ілон просто відпочивав на Гаваях.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...