Реклама

😻 Panasonic створили робота кота, що вміє пукати

Однак насправді ця крихітка має дуже важливу соціальну ціль.
Čytaty latynkoju
😻 Panasonic створили робота кота, що вміє пукати
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😻 Panasonic створили робота кота, що вміє пукати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак насправді ця крихітка має дуже важливу соціальну ціль.

Робот-кіт, що пукає

У Японії існує проблема самотності — люди можуть прожити ціле життя наодинці. Існує навіть термін «хікікоморі» (яп. 引きこもり, «той, хто замкнувся») — це ті люди, що не хочуть соціалізуватись й вони надають перевагу жити у самоті.

Іноді це призводить до дуже тяжких наслідків — рівень самогубств у Японії один із найбільших у світі. У країні навіть нещодавно створили «Міністерство самотності», яке бореться з соціальною ізоляцією людей та допомагає їм адаптуватись у суспільстві.

Своєю чергою японська компанія Panasonic створила робота-компаньйона, який допомагатиме людям із самотністю. Робот-кіт Нікобо не може самостійно пересуватись, він має лише хвіст, яким він показує свій настрій.

Спершу може здатись, що Нікобо особливо нічого не вміє робити, але це не так — він вміє пукати. І робить він це не просто так, а лишень тоді, коли він хоче привернути увагу власника. У Panasonic зазначили, що «ця функція у нього прямо як у реальних котів».

Робот-кіт, що пукає від Panasonic

Читайте також: 😱 «Твій пеніс тепер мій»: хакер дистанційно зламав пояс вірності для чоловіків та вимагав гроші

Нікобо має вбудовану камеру, яка впізнає свого господаря, та детектор світла — робот полюбляє спати на сонечку.

Сам робот-кіт зроблений з м’якого матеріалу, що дозволяє обіймати його. Крім того, робот може стати вашим співрозмовником — спочатку він знатиме лише декілька слів, а вже з часом він навчиться мінімально підтримувати бесіди.

Робот-кіт, що пукає від Panasonic

Прикра частина цієї новини полягає в тому, що Panasonic презентували робота на краудфандінгу. Вони випустили лише 320 моделей Нікобо, яких вже не залишилось у наявності. Щоправда, вартість такого робота була далеко не з дешевих — приблизно 10 000 гривень. Ба більше, щомісяця необхідно ще додатково сплачувати $10 за оновлення програмного забезпечення вашого улюбленця.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...