Реклама

🏭 Японія побудує на Місяці завод для виробництва водневого палива

Завод може зменшити витрати на транспортування палива з Землі.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🏭 Японія побудує на Місяці завод для виробництва водневого палива
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🏭 Японія побудує на Місяці завод для виробництва водневого палива
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Завод може зменшити витрати на транспортування палива з Землі.

Завод на Місяці

Японське агентство аерокосмічних досліджень збирається до 2035 року побудувати на Місяці завод з виробництва водневого палива, про це передає видання Kyodo. Завод планують побудувати біля Південного полюса Місяця, де, за розрахунками, повинні знаходитись поклади льоду.

З них будуть отримувати питну воду, а також кисень і водень. Водень використовуватимуть у якості палива для транспорту на Місяці. Якщо там буде достатня кількість льоду, то паливо з нього використовуватимуть й для польотів до МКС.

Очікується, що для цього необхідно від 21 до 37 тонн води. Завод дозволив би значно зменшити витрати на транспортування палива з Землі.

Минулого року Японія та NASA підписали угоду про співпрацю з дослідження Місяця. У рамках угоди країни обмінюватимуться інформацією про дослідження супутника та разом розроблятимуть апарати для освоєння Місяця.

Раніше ми вже писали про проєкт NASA з дослідження супутника — Artemis.

Читайте також: 👽 Вчені знайшли на Венері можливі ознаки позаземного життя (а може й не знайшли)

Програма Artemis

Як передає Sky News, Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору представило план космічної програми Artemis. Очікується, що до 2024 вже реалізують цей проєкт й на Місяць полетить перша жінка-астронавт. Це буде перший політ з часів місії Apollo-17 1972 року.

Відповідно до задуму, вже через чотири роки відбудеться політ двох астронавтів — чоловіка та жінки. Вони повинні будуть висадитись на південному полюсі Місяця. Відомо, що вони матимуть краще, оновлення обладнання — сучасні скафандри, що дозволяють зручно пересуватись поверхнею супутника.

Наразі вже відомо, що програма Artemis пройде у два етапи:

  • Спочатку відбудеться лише випробувальний політ без екіпажу навколо супутника. Це дозволить перевірити справність системи та інші необхідні функції під час польоту в космос — зв’язок, життєзабезпечення, безпека екіпажа. Ця частина запланована на осінь наступного року.
  • Надалі збираються зробити повторний політ, однак вже цього разу з космонавтами. Вони повинні будуть самостійно кермувати кораблем та пройти весь маршрут.

Також ми вже раніше писали, як NASA оголосила свій план, як доставити частину Марсу до Землі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...