Реклама

🦻🏻 Науковці розробили слуховий апарат за $1

За будовою апарат нагадує MP3-плеєр.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🦻🏻 Науковці розробили слуховий апарат за $1
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🦻🏻 Науковці розробили слуховий апарат за $1
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За будовою апарат нагадує MP3-плеєр.

Слуховий апарат за $1

Науковці Технологічного інституту штату Джорджія у США розробили модель бюджетного слухового апарату ціна якого складає лишень один долар, про це передає hromadske з посиланням на пресслужбу інституту.

Як зазначили розробники, ціна на слухові апарати дуже часто є занадто великою для тих, кому вони потрібні. Лише у США середня вартість приладу сягає $4 700. Це обумовлено тим, що апарати забезпечують не тільки підсилення звуку, але й інші додаткові функції.

Дослідники з технологічного інституту вирішили розробити пристрій, який міг би допомогти людям з вадами слуху через вік. Вони зосередились на підсиленні звуку на високих частотах.

Читайте також: 🦾 У США друкуватимуть протези рук на 3D-принтері — дешевше ніж зазвичай

Голова групи розробників Саад Бамла повідомив, що вартість компонентів для апарату, якщо їх купляти гуртом, не буде перевищувати одного долару.

Корпус приладу друкуватимуть на 3D-принтері, а працюватиме апарат на батарейках AA або літій-іонних батарейках для мінімального зниження витрат.

Однак, пристрій має обмежений термін дії — півтора року. Також необхідно раз на три тижні замінювати батарейки, але навіть попри ці недоліки ціна пристрою не буде більшою за дорожчі аналоги.

Також ми вже раніше писали, як австралійські вчені розробили штучну шкіру, що може відчувати біль та інші тактильні відчуття.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...