Реклама

🎛️ Розумна побутова техніка: на що здатні сучасні прилади?

Кожного дня ми користуємося ґаджетами, багато з яких мають розумні функції, самостійно роблять аналітику, вміють вчитися та допомагають нам ефективно керувати своїм життям. А що з побутовою технікою? Вона полегшує домашню роботу, відповідальна за наш комфорт та задовольняє базові потреби. Вже нікого не дивує, що побутова техніка має інтелект, вміє аналізувати наші звички та заощаджувати наші ресурси. Чим ще вражають сучасні прилади?
Čytaty latynkoju
🎛️ Розумна побутова техніка: на що здатні сучасні прилади?
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 🎛️ Розумна побутова техніка: на що здатні сучасні прилади?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кожного дня ми користуємося ґаджетами, багато з яких мають розумні функції, самостійно роблять аналітику, вміють вчитися та допомагають нам ефективно керувати своїм життям. А що з побутовою технікою? Вона полегшує домашню роботу, відповідальна за наш комфорт та задовольняє базові потреби. Вже нікого не дивує, що побутова техніка має інтелект, вміє аналізувати наші звички та заощаджувати наші ресурси. Чим ще вражають сучасні прилади?

    Партнер матеріалу

    Перейти на сайт

    Ми обрали для вас декілька категорій техніки та розповідаємо про те, які смарт-функції звичних побутових приладів можуть здивувати та вразити вас.

    Пральні машини

    Сучасна пральна машина не просто допомагає тримати ваш одяг та речі чистими, а розширює можливості прання. Приладами тепер можна керувати за допомогою застосунку для смартфона, який містить інформацію про режими прання, відразу відображає інформацію про тривалість кожної програми та пропонує поради стосовно догляду за вашим одягом. Щоб керувати пральною машиною, смартфон та прилад повинні бути підключеними до Wi-Fi, мати функцію NFC для безконтактної передачі інформації. Якщо ж ваш телефон не підтримує безконтактний зв’язок — не турбуйтеся: застосунок містить багато довідкової інформації про пральну машину.

    Окрім того, машини мають багацько функцій, які вже не здаються нам інноваційними: ми звикли до того, що техніка сама думає про нашу безпеку. Технології, що попереджають протікання, блокують пристрій від дітей, знижують температуру перед зливом води, щоб труби не зношувались — стандартний набір якісного пристрою.

    Які переваги вибору техніки з інтелектуальними функціями?

    Ви завжди будете знати про стан вашої пральної машини, мати змогу самостійно провести її діагностику та попередити можливі несправності. Своєчасне обслуговування допоможе подовжити строк служби техніки.

    Застосунок пам’ятає, якими режимами прання ви користуєтесь найчастіше. Тож запуск нового циклу займає кілька секунд. До того ж, він допоможе оптимізувати ваші звички у процесі прання та порадити спосіб догляду за речами, який підходить саме вам. Наприклад, зважити кількість білизни та самостійно вирішити, яка кількість води та програма потрібна, щоб оптимально використати ресурси — воду та електроенергію.

    Можливість встановлення індивідуального режиму дозволить підібрати оптимальний спосіб прання для вашого одягу в залежності від кольору, матеріалу та ступеню забруднення. Правильний догляд зберігає ваші речі у первинному вигляді і ви довше можете ними користуватися. Це економить ваш час та кошти.

    І сама пральна машина, і застосунок мають безліч налаштувань, які створено з повагою до вашого часу та ритму життя: відстрочений старт, короткі програми прання, інформація щодо довжини та часу закінчення циклу прання.

    Опції Wi-Fi дозволяють керувати пральною машиною, навіть коли ви знаходитесь не вдома. Ви можете вмикати та вимикати техніку, встановити режим прання та віджиму, відкласти старт або активувати таймер, підібрати потрібну температуру води.

    Наприклад, машини Candy мають додаткові функції завдяки функції Smart Touch. Такі розумні прилади позначаються відповідною наліпкою, а власнику пропонують завантажити застосунок Candy simply-Fi.

    Пральні машини Siemens мають розумні технології контролю води: інтелектуальна система waterPerfect Plus забезпечує оптимальну кількість води у барабані для прання білизни, завантаженої на даний момент. Система навіть розуміє, з якої тканини виготовлено одяг. Технологія varioPerfect, у свою чергу, дозволяє обирати між збільшенням швидкості прання на 40% або режимом заощадження електроенергії.

    Пральна машина Electrolux турботливо ставиться до витрати ресурсів, які ви використовуєте: технологія ColourCare очищує воду, щоб миючий засіб подіяв якнайкраще та проявив у повній мірі свої властивості навіть при понижених температурах. Контроль дисбалансу дозволяє прати речі з інтенсивністю в залежності від завантаження машини. А система SteamCare System завершує кожне прання обробкою паром, щоб зменшити утворення складок. Застосунок MyElectrolux мiстить поради щодо догляду за одягом та дозволяє зберегти налаштування машини, які ви використовуєте найчастіше.

    Парова шафа

    Прикладом інноваційного пристрою може слугувати парова шафа AirDresser від Samsung. Вона поєднує декілька технологій догляду за одягом:

    • JetSteam забезпечує гігієнічне очищення завдяки високотемпературному пару, що усуває бактерії, віруси та шкідливі речовини;
    • дезодоруючий фільтр робить одяг свіжим, усуває неприємні та сторонні запахи;
    • HeatPump делікатно сушить одяг, не деформуючи його;
    • Wrinkle Care розгладжує складочки на одязі, завдяки чому він не потребує прасування.

     

    Шафу доповнено застосунком SmartThing, який допомагає керувати функціями та отримувати поради щодо оптимального догляду за вашим одягом.

    Кондиціонери

    Температура повітря в Україні у 2019 році стала рекордною — цей рік вважається найтеплішим за історію спостережень. Тому встановлення кондиціонеру сьогодні, у 2020, залишається актуальною потребою.

    Наразі замало тільки охолодження повітря: сучасний кондиціонер отримує смарт-функції. Моделі з Wi-Fi мають чималі переваги. Застосунок дозволяє вам керувати кондиціонером, вмикати та вимикати його віддалено, встановлювати оптимальну температуру. Це дозволяє після спекотного дня повертатись у комфортне помешкання. Якщо ж ви забули вимкнути прилад перед виходом з дому, через застосунок можна легко виправити ситуацію. Виробники пропонують спеціалізовані додатки для керування кліматичною технікою: Smart Air Conditioner (Samsung), CloudAirCon (Ballu), WiFi Smart для моделей Cooper&Hunter та Tosot. Або ви можете обрати універсальний застосунок для вашого гаджету та підключити до нього кондиціонер.

    Обираючи кондиціонер, зверніть увагу і на інші параметри. Достеменно відомо, що інверторні двигуни більш енергоефективні, тихі та слугують довше, ніж звичайні. Високотехнологічний кондиціонер працює не тільки на охолодження, а і на обігрів приміщення. Бажано, щоб він мав додаткові функції з очищення та іонізації повітря — це дозволить покращити якість повітря у приміщенні, а отже і здоров’я всіх мешканців.

    Кращі моделі кондиціонерів зі смарт-функціями

    Модель Vestfrost VFE12AF5 має інверторний двигун та підтримує Wi-Fi-модуль. Керувати можна за допомогою застосунку. Найзручніший варіант — змінити температуру заздалегідь, щоб повернутися у прохолодне приміщення або вимкнути кондиціонер віддалено, якщо ви забули це зробити перед виходом з дому.

    Кондиціонер LG AP12RT.NSJR з очищувачем повітря унікальний саме технологією фільтрації. Пристрій має індикатор якості повітря та заощаджує електроенергію завдяки інверторному компрессору. Функція самоочищення попереджує появу грибків та плісняви, а технологія Jet Dry слідкує за рівнем вологості у кімнати.

    Очищувачі та зволожувачі повітря

    На превеликий жаль, якість повітря у містах змушує дотримуватися додаткових заходів для покращення його характеристик. Добре, що вже винайдено пристрої, які дозволяють у буквальному сенсі створювати атмосферу у приміщенні.

    Ви можете обрати окремо очищувач чи зволожувач повітря, або зупинитися на кліматичному комплексі — багатофункціональному пристрої, який повністю відповідатиме за якість та чистоту повітря. Якщо ви маєте багато кімнатних рослин, які потребують особливих кліматичних умов або домашніх тварин, така техніка доповнює процес прибирання та полегшує його. Адже кількість пилу значно зменшується.

    Очищувачі та зволожувачі повітря так само отримали розумні функції та підключення до мережі Wi-Fi. Якщо техніка підтримує бездротове підключення, ви можете нею керувати віддалено. Спеціальний застосунок дозволяє регулювати режими роботи, блокувати пристрій від дітей, вмикати або вимикати підсвітку чи безшумний режим. Доступні налаштування залежать від пристрою. Приклад такого застосунку — Clean Home+ від Philips, який також пропонує поради щодо створення затишної та здорової атмосфери у домі.

    Кращі моделі очищувачів зі смарт-функціями

    Кліматичний комплекс Panasonic F-VXK90R може обслуговувати до 66 м² площі, має функції іонізації, зволоження та очищення повітря. Поглинає пил, алергени, бактерії, усуває неприємні запахи. Пристрій має інтелектуальну систему Econavi, яка оптимізує роботу системи очищення повітря під ваші звички та розпорядок дня, аналізує освітлення, щоб економити електроенергію у нічний час. Розміщується на підлозі.

    Кліматичний комплекс Philips AC2729/50 обслуговує до 30 м² площі. Ефективно зволожує та очищує повітря від найдрібніших частинок пилу, бруду, шкідливих бактерій та вірусів. Інформує про кількість алергенів у повітрі, має нічний режим, керується за допомогою застосунка Clean Home +. Може підтримувати встановлений вами рівень вологості повітря у приміщенні або працювати суто у режимі очищення повітря.

    Очищувач повітря Dyson TP05 має герметичний фільтр, який вловлює 99% пилу та мікрочастинок бруду та алергенів. У пристрої три інтелектуальних сенсори, які проводять безперервний моніторинг повітря та його діагностику. Технологія Air Multiplier створює м’який повітряний потік та сприяє циркуляції повітря у всьому приміщенні.

    Водонагрівачі

    Водонагрівачі або бойлери не залишилися осторонь і також отримали смарт-функції. Пристроями можна керувати за допомогою смартфону або планшету. В першу чергу така можливість потрібна для того, щоб налаштувати необхідну температуру води до приїзду додому. Також застосунок та дистанційне керування допомагають економити електроенергію: ви можете встановити температуру на нуль, щоб бойлер за допомогою електроенергії не підтримував сталий параметр. Або ж увімкнути режим відпустки, коли температура води знижується до мінімуму, щоб попередити замерзання і у той же час техніка використовує мінімум електроенергії.

    Водонагрівачі зі смарт-функціями

    Ariston ABS VLS EVO Wi-Fi має функцію Aqua Ariston Net App, завдяки якій ви можете керувати бойлером з будь-якого куточку світу, спостерігати за кількістю витраченої води та вашими звичками, щоб використовувати прилад найефективніше. Також водонагрівач сповіщає про готовність гарячої води та постійно оновлює інформацію про температуру води.

    Сучасні тренди та технологічні винаходи стосуються і побутової техніки, якою ми користуємося впродовж років та довіряємо їй свій комфорт та спокій. При виборі зверніть увагу на додаткові функції, які полегшують користування та дозволять доторкнутися до новітніх технологій.

    Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

    Share
    Написати коментар
    loading...