Реклама

🚭 Малайзія планує заборонити продаж сигарет людям, народженим після 2005 року

Čytaty latynkoju
Unsplash
🚭 Малайзія планує заборонити продаж сигарет людям, народженим після 2005 року
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🚭 Малайзія планує заборонити продаж сигарет людям, народженим після 2005 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Про це на засіданні ради ВООЗ заявив міністр охорони здоров’я країни Хайрі Джамалуддін. Новий законопроєкт планують прийняти цього року. За словами міністра, рішення «вплине на профілактику і контроль неінфекційних захворювань», а також «покладе край курінню серед нового покоління».

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Згідно з новими змінами, продаж сигарет та тютюнових виробів особам, що народилися після 2005 року стане незаконним. Малайзійці, що підпадають під цю категорію, не зможуть купити сигарети навіть після настання 18 років — легального віку для покупки та куріння тютюну. Точки продажу будуть зобов’язані проводити перевірку документів у покупців сигарет.

Приблизно кожен п’ятий дорослий малайзієць у віці 15 років і старше долучився до цієї звички, порахували дослідники. Всього в Малайзії налічується приблизно 4,9 мільйона курців. Дані показали, що в країні від куріння щорічно помирає близько 27 тисяч людей. Рак, хвороби серця, діабет, інсульт та хвороби легень напряму пов’язані зі споживанням тютюнових виробів, стверджують дослідники.

Малайзія не перша країна, яка планує заборонити сигарети для майбутніх поколінь — у Новій Зеландії запланували заборонити продаж тютюну людям, що народилися після 2008 року. Також новий закон з 2024 року скоротить кількість магазинів, які можуть продавати тютюн, а з 2025 дозволить продаж лише тютюнових виробів з низьким вмістом нікотину.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...