Реклама

Костюми Norfin для зимової риболовлі: особливості одягу та правила догляду за ним

Čytaty latynkoju
Костюми Norfin для зимової риболовлі: особливості одягу та правила догляду за ним
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Костюми Norfin для зимової риболовлі: особливості одягу та правила догляду за ним
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нарешті прийшла зима. Річки вкрилися товстим шаром льоду. Кожен завзятий рибалка мріє тепер насолодитися свіжим морозним повітрям та упіймати кілька смачнючіх лящів або щук. Отже, час потурбуватися про купівлю зимового костюму, який збереже тепло тіла під час тривалого перебування на льоду.

Провідним виробником спортивного одягу для риболовлі, полювання та туризму є латвійська компанія «Norfin». Вона шиє високоякісні костюми зі сучасних матеріалів, які не пропускають вологу та зігрівають навіть при температурі повітря -45оС. До того ж одяг Norfin легкий та комфортний. У ньому надзвичайно зручно навіть у найскрутніших природних умовах.

Складові костюму для зимової риболовлі

Більшість зимових костюмів Norfin для риболовлі  складається з двох елементів: куртки з каптуром та комбінезону. Куртка має високий комір-стійку, який захищає шию та підборіддя від холодного вітру. На каптурі розташована куліска. За її допомогою можна відрегулювати прилягання тканини до обличчя та повністю захистити голову від шквального вітру, мокрого снігу, холоду.

Рукави куртки так само звужуються за допомогою застібок «велкро» («ліпучок»). Сама курточка застібається на зіпер. Зверху на нього нашитий захисний клапан, який стримує вологу та холодний вітер. Майже всі зимові курточки Norfin для найхолодніших умов мають куліски в області талії та низу виробу. Ці функціональні елементи допомагають якнайкраще «приталити» одяг, захистити його власника від морозу.

Так само добре продумана конструкція комбінезону. Він має досить вільні штанини, під які можна надягати термобілизну, та високу задню частину, що захищає поперек від переохолодження. Штани застібуються за зіпер. Довжина лямок регулюється за допомогою застібок «велкро». Штанини внизу мають зіпери для вдягання комбінезону не знімаючи чобіт. Всі ці деталі дозволяють швидко одягтись та максимально захистити себе від морозу.

Особливості зимових костюмів для рибалок

На відміну від виробників звичайного зимового одягу, компанія Norfin застосовує в своїй продукції максимум сучасних текстильних технологій. Кожен шов, кожен сантиметр виробу ретельно обчислюється задля забезпечення 100% комфорту людини в найскрутніших природних умовах. Основні особливості зимових костюмів Норфін полягають у наступному:

  • Всі шви проклеєні за допомогою спеціального обладнання. Це забезпечує захист від вологи, яка зазвичай супроводжує риболовлю, а взимку може стати причиною критичного переохолодження.
  • Застібки та кишені мають захисні клапани. Вони запобігають проникненню вологи та вітру всередину виробу.
  • Одяг має велику кількість глибоких зручних кишень, що стануть в нагоді кожному досвідченому рибалці. В них можна ховати мобільний телефон, рукавички, гачки та інше дрібне рибальське знаряддя.
  • Куртки та комбінезони вироблено зі спеціальної цупкої тканини, яка не пропускає холод, вологу, вітер. У той самий час вона не перешкоджає терморегулюванню та «диханню» шкіри людини. Завдяки цим властивостям тканини в костюмах Норфін почуваєшся дуже зручно та легко під час будь-яких фізичних навантажень.
  • Верхній одяг для зимової риболовлі має спеціальний наповнювач із пористого синтетичного матеріалу. В його мініатюрних повітряних «кишеньках» накопичується багато теплого повітря. Завдяки цьому утеплювач костюмів Norfin добре зігріває при температурі від -25 до -40оС.
  • На колінах комбінезону містяться спеціальні цупкі накладки. Вони передбачені задля того, щоб рибалка не травмувався, витягуючи з ополонки особливо велику та сильну рибину. Подібне ущільнення також є під сідницями на випадок, якщо доведеться якийсь час сидіти на льоду.

Отже, кожна деталь костюму для зимової риболовлі виконує важливу місію збереження тепла та здоров’я рибалки. З таким одягом немає чого хвилюватись навіть у найлютіші морози.

Мембранна тканина Norfin

Під час пошиття зимових рибальських костюмів виробник використовує особливу тканину NORTEX Breathable. Це власний, запатентований винахід компанії. NORTEX Breathable — тканина, що складається з кількох шарів:

  • Верхній — щільний зносостійкий шар, який захищає від бруду та сприяє збереженню привабливого зовнішнього вигляду виробу.
  • Середній шар — власне мембрана. З зовнішнього боку вона більш цупка, тому стримує молекули води та холодного повітря. Зсередини мембрана має мікропори. Вони пропускають теплий водяний пар, що є продуктом пітніння та «дихання» шкіри.
  • Внутрішній шар — м’яка, дуже приємна на дотик тканина, що нагадує фліс. Вона добре зберігає тепло, а також забезпечує комфортні відчуття під час користування фірмовим одягом.

Коефіцієнт водостійкості NORTEX Breathable дорівнює 4000 мм. Це означає, що в зимовому костюмі Норфін можна стояти 4 години під зливою та залишитись при цьому повністю сухим.

Інший показник якості NORTEX Breathable — паропроникність. Для пошиття зимових костюмів використовується мембрана з паропроникністю від 3000 г/м2. Саме стільки водяного пару тканина здатна вивести з поверхні тіла протягом 24 годин. Вона справді «дихає», тому запобігає перегріву організму під час значних навантажень.

Як прати рибальські зимові костюми

Одяг із мембранної тканини не можна відбілювати, прасувати, відпарювати та сушити поблизу опалювальних приборів. Прати його рекомендується вручну або за допомогою делікатного (ручного) режиму в машинці-автоматі. Оптимальна температура води дорівнює +40оС.

Під час прання слід використовувати м’які гелеподібні пральні засоби для мембранних тканин (без фосфатів!). Не варто користуватися кондиціонером для одягу. Він псує мембрану. Після прання костюм слід злегка віджати вручну та повісити на плічка сушитися.

Процедуру догляду за зимовим костюмом Norfin бажано проводити якомога рідше. Часте прання та сушіння псують тканину. Мембрана втрачає свої захисні властивості, отже, сам одяг стає менш теплим. Враховуйте ці рекомендації — і костюм Норфін буде роками тішити вас своєю розкішною якістю!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...