Реклама

😇 У Раді пропонують легалізувати медичний канабіс

Вже зареєстрували відповідний законопроєкт.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😇 У Раді пропонують легалізувати медичний канабіс
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😇 У Раді пропонують легалізувати медичний канабіс
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже зареєстрували відповідний законопроєкт.

Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №5596 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель у медичних цілях, науковій і науково-технічній діяльності». Ініціаторами документи стала група депутатів одразу з декількох фракцій.

Наразі ще немає тексту законопроєкту. Одна з авторок документу, депутатка Євгенія Кравчук, зазначила, що з ухваленням законопроєкту медичний канабіс стане доступним для пацієнтів, які того потребують через перебіг складних захворювань. Також за її словами українські науковці та фармацевтична індустрія зможуть проводити клінічні випробування канабісу за міжнародними стандартами.

Пацієнти з онкологією, епілепсією і рядом інших захворювань зможуть використовувати ліки на його (канабісу — прим. ред.) основі для лікування і полегшення симптомів хвороби

Юлія Гришина, депутатка

Євгенія Кравчук підкреслила, що контроль обігу канабісу проводитимуть через електронний реєстр усіх препаратів, які своєю чергою можна буде отримати лише за електронним рецептом від лікаря.

Наразі законопроєкт мають ухвалити депутати у двох читаннях, після чого його має підписати президент й вже тоді документ стане чинним.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...