Реклама

🌳 Екоактивність українців зросла втричі у 2020 році

У 2020 році українці в три рази більше відмічали засмічені ділянки та в п'ять разів активніше їх прибирали, ніж у 2019.
Čytaty latynkoju
🌳 Екоактивність українців зросла втричі у 2020 році
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🌳 Екоактивність українців зросла втричі у 2020 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У 2020 році українці в три рази більше відмічали засмічені ділянки та в п'ять разів активніше їх прибирали, ніж у 2019.

Екоактивність українців

З початку року активісти створили понад 200 міток забруднених місць і зібрали понад п’ять тонн сміття, в тому числі у Карпатах. Про це йдеться в офіційній статистиці застосунку від львівської команди GlobalLogic EcoHike.

Найбільш активними були користувачі у Києві й області та на заході країни. Разом вони відмітили 95% усіх забруднених ділянок у застосунку. При цьому близько 40% міток створено у Києві та 28% — у Львові. Кількість активістів за рік зросла у 2,5 раза. Зараз їх у застосунку вже понад 6 000 — близько 60% користуються EcoHike на Android та 40% — на iOS.

Щоб Україна ставала чистішою, ми розвиваємо співпрацю з організаціями та містами — у 2020-му партнерів додатку стало на 5 більше, серед них Львівська міська рада та ГО «Пласт». Оновлення застосунку дозволяє залучати більше екосвідомих українців до розв'язання проблеми засмічення країни протягом усього року. Адже екоактивності важливі у всі сезони, оскільки, на жаль, сміття не розтане, як сніг на весні

Юрій Голованов, Консультант GlobalLogic, лідер проєкту EcoHike
Читайте також: 📊 Вийшло оновлення телеграм-бота з якістю повітря у Києві — що нового

Про заходи та можливості EcoHike

Цього року в EcoHike з’явились нові функції — організація спільних заходів та інтеграція з соціальними мережами. Так, лише влітку активісти провели 22 заходи під час, яких прибрали 24 засмічені ділянки.

А у вересні під час Всесвітнього дня чистоти (World Clean Up Day), який щороку організовує ініціатива Let’s Do It, Ukraine, з допомогою мобільного застосунку EcoHike прибрали 1 200 локацій у 24 областях. У холодний період очікується, що українці будуть активно позначати засмічені ділянки та прибирати їх за сприятливих погодних умов, адже користуватися застосунком можна 365 днів на рік.

Ми раді, що до формування культури правильного поводження з відходами додається все більше активістів та компаній. Завдяки розробці львівських інженерів GlobalLogic процес прибирання забруднених територій стає простішим та інтерактивним, а Україна — чистішою

Юлія Мархель, Президентка Let's do it Ukraine

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...