Реклама

💉 Mastercard та Фонд Білла і Мелінди Гейтс виділять 125 млн доларів на боротьбу з COVID-19

Акселератор COVID-19 Therapeutics сприятиме розробці вакцини і доступу до ліків.
Čytaty latynkoju
💉 Mastercard та Фонд Білла і Мелінди Гейтс виділять 125 млн доларів на боротьбу з COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💉 Mastercard та Фонд Білла і Мелінди Гейтс виділять 125 млн доларів на боротьбу з COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Акселератор COVID-19 Therapeutics сприятиме розробці вакцини і доступу до ліків.

Проєкт проти COVID-19

Компанія Mastercard, Фонд Білла і Мелінди Гейтс та благодійна організація Wellcome направлять понад 125 млн доларів США на стримування поширення COVID-19 шляхом виявлення, оцінки, розвитку і розширення масштабів лікування.

Для швидкого старту програми Фонд Гейтсів і Wellcome виділять по 50 млн доларів кожен, а Фонд Mastercard Impact — до 25 млн доларів. Внесок Фонду Гейтсів є частиною анонсованої минулого місяця ініціативи, згідно з якою фонд планує виділити до 100 мільйонів доларів для глобальної
боротьби з COVID-19.

Такі віруси як COVID-19 поширюються дуже швидко, а розробка вакцини і засобів для їх лікування просувається дуже повільно. Якщо ми хочемо убезпечити світ від таких спалахів як COVID-19, а особливо найбільш уразливі групи населення, нам необхідно знайти спосіб прискорити дослідження і розробку лікування.

Марк Сузман, Генеральний директор Фонду Білла і Мелінди Гейтс

Як буде працювати проєкт проти COVID-19

Акселератор COVID-19 Therapeutics буде працювати з ВООЗ, органами державної влади, донорами та приватними організаціями, а також зі світовими регуляторами і інститутами, що здійснюють економічну політику.

Проєкт матиме комплексний підхід — від розробки лікарських засобів до їх виробництва і розповсюдження. Обмін результатами досліджень, координація інвестицій та об’єднання ресурсів допоможуть прискорити дослідження. Така співпраця стала ключовою у боротьбі зі спалахом вірусу Ебола в 2014 році.

Акселератор COVID-19 Therapeutics буде займатися кількома аспектами циклу розробки, щоб скоротити шлях від препаратів-претендентів до їх клінічних досліджень, використання і виробництва.

Мета акселератора COVID-19 Therapeutics — знизити фінансові й технічні ризики для вчених, біотехнологічних і фармацевтичних компаній, у той же час зробивши ці продукти доступними для людей з низьким рівнем доходів.

Паралельно з розробкою засобів для лікування COVID-19 Accelerator буде співпрацювати з регуляторами для узгодження критеріїв і розвитку виробничих потужностей в галузі.

За оцінками експертів ініціативи, на забезпечення лікування пацієнтів знадобиться близько року. Цей термін знадобиться для препаратів, схвалених регулятором або претендентів з існуючими даними клінічних досліджень. Для препаратів, ефективність яких ще не доведена, цей термін буде більший.

COVID-19 — це надзвичайно складне інфекційне захворювання, але ми довели, що за допомогою міжнародного співробітництва ми можемо боротися з подібними спалахами

Джеремі Фаррар, Директор фонду Wellcome

До речі, читайте також як провести час у карантині? Як провести карантин через коронавірус вдома з користю: Netflix, VR, медитації та багато їжі з користю.

Про фонд Білла і Мелінди Гейтс

Штаб-квартира фонду знаходиться в Сіетлі, штат Вашингтон. Очолюють фонд генеральний директор Марк Сузман і співголова Вільям Генрі Гейтс-старший під керівництвом Білла і Мелінди Гейтс і Уоррена Баффета.

У Сполучених Штатах фонд прагне забезпечити, щоби всі люди, особливо з найнижчим доходом, мали доступ до можливостей, які їм необхідні для досягнення успіху в школі і в житті.

Також ми раніше писали? Джефф Безос пообіцяв виділити 10 мільярдів доларів на боротьбу зі зміною клімату про те, як Джефф Безос пообіцяв виділити 10 мільярдів доларів на боротьбу зі зміною клімату.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...