Реклама

🤨 Як локдаун вплинув на обороти закладів — дослідження Poster

Найбільше за все через локдаун постраждали ресторани та бари.
Čytaty latynkoju
🤨 Як локдаун вплинув на обороти закладів — дослідження Poster
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤨 Як локдаун вплинув на обороти закладів — дослідження Poster
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Найбільше за все через локдаун постраждали ресторани та бари.

Вплив локдауну

Виторг українських закладів громадського харчування в перші три дні зимового локдауна знизилася в середньому на 25% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать результати дослідження компанії з автоматизації кафе і ресторанів Poster, опубліковані в Telegram-каналі компанії «Реве та стогне ресторатор». Найбільший спад прибутку спостерігається у ресторанів – 58% і барів – 51% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Кафе і кальянні втратили 40% і 39% виторгу відповідно. Пекарні – 37%, піцерії – 23%, фастфуд – 14%, кондитерські – 16%, а кав’ярні – 12% від торішніх продажів.

Читайте також: 🤞🏻 Дослідження: 86% людей хочуть, аби світ змінився після пандемії, а не був як раніше

Заклади, які минулого року орієнтувалися тільки на доставку, в зимовий локдаун виросли на 5%. А бізнес суші-барів і зовсім показав зростання на 25%.

Як зазначив співзасновник і CEO компанії з автоматизації закладів Poster Родіон Єрошек, під час першого локдауну оберти знизилися відразу ж у всіх без винятку типів бізнесу, включаючи доставку. За його словами це було обумовлено не розумінням термінів карантину, відсутністю налагоджених процесів доставки та інформаційною панікою — все це зменшило прибуток закладів громадського харчування до 26%.

Єдине, що краще зараз – немає паніки та масових закриттів. Близько 30% закладів з нашої вибірки зуміли показати зростання в порівнянні з минулим роком. В основному, це ті заклади, які змогли налагодити процеси власної доставки. Але, в цілому, цифри лише доводять, що доставка і робота на винос не дозволяють більшості рестораторів заробляти і «зимовий» локдаун ще більше погіршує ситуацію в галузі

Родіон Єрошек, Співзасновник і CEO компанії з автоматизації закладів Poster

Про дослідження

Дослідження засноване на неперсоналізовані даних про продажі близько 2 000 закладів громадського харчування України. Порівнянні періоди – 8-10 січня 2021 року і 10-12 січня 2020 року.

У розрахунках використовується медіанний показник прибутку. Медіана – це таке число, що половина з елементів вибірки більше нього, а інша половина менше.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...