Реклама

🙋🏼‍♀️ Дослідження: жінки зняли рекордну кількість фільмів у 2020 році

А минулого року науковці виявили, що була рекордна кількість головних героїнь у фільмах.
Čytaty latynkoju
🙋🏼‍♀️ Дослідження: жінки зняли рекордну кількість фільмів у 2020 році
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🙋🏼‍♀️ Дослідження: жінки зняли рекордну кількість фільмів у 2020 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А минулого року науковці виявили, що була рекордна кількість головних героїнь у фільмах.

Фільми зняті жінками

Аналітики Центру вивчення жінок в кіно і на телебаченні Каліфорнійського університету в Сан-Дієго розглянули 100 найкасовіших картин і з’ясували, що серед режисерів частка жінок склала 16%.

Цей показник вищий, ніж роком раніше, коли фільми зняті жінками склали 12%. А у 2018-му їх частка становила 4%. Про це передає видання «Маяк» з посиланням на дослідження.

У ТОП-100 фільмів за касовими зборами потрапили три блокбастери, зняті жінками: «Мулан» Нікі Каро, «Хижі пташки (Та фантастична Харлі Квін)» Кеті Янь і «Чудо-жінка: 1984» Патті Дженкінс.

Фільми зняті жінками

Читайте також: 😎 NY Times склали рейтинг найкращих акторів ХХІ — Хоакін Фенікс, Кіану Рівз, Дензел Вашингтон

Втім, через пандемію COVID-19 довелось перенести реліз багатьох проєктів. У 2020 році очікували прем’єру фільмів «Чорна Вдова» Кейт Шортленд та «Вічні» Хлої Чжао — реліз цих стрічок запланований на цей рік.

Як зазначила директорка Центру дослідження Марта Лузен, протягом декількох років поспіль ми спостерігаємо зростання кількості жінок, які займаються режисурою.

Це ламає нещодавню історичну модель, згідно з якою цифри мають тенденцію до збільшення протягом одного року і до зниження наступного. Погана новина полягає в тому, що у 80% кращих фільмів жінка все ще не стоїть на чолі

Марта Лузен, Директорка Центру дослідження

Жінки присутні й в інших галузях кіноіндустрії: 28% продюсерки, 21% виконавчі продюсерки, 18% монтажерки, 12% сценаристки та 3% операторки.

А минулого року науковці виявили, що була рекордна кількість головних героїнь у фільмах. Найчастіше жінки з’являлися у фільмах жахів (26%) та драмах (24%), потім йдуть комедії (21%), бойовики (16%), фантастичні (8%) та анімаційні фільми (5%).

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...