Реклама

«Книжковий Арсенал» став найкращим літературним фестивалем року

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» отримав нагороду Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2019 у номінації «Літературний фестиваль». 
Čytaty latynkoju
Мистецький арсенал
«Книжковий Арсенал» став найкращим літературним фестивалем року
  1. Головна
  2. Креатив
  3. «Книжковий Арсенал» став найкращим літературним фестивалем року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» отримав нагороду Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2019 у номінації «Літературний фестиваль». 

Церемонія нагородження відбулася 12 березня у виставковому центрі «Олімпія» у Лондоні.

Висока оцінка

Журі конкурсу відзначило мультидисциплінарність Книжкового Арсеналу: коли взаємодіють різні види мистецтв і перетинаються фахові середовища. Водночас книга залишається у центрі уваги.

«Ця перемога – це передовсім визнання команди Мистецького арсеналу. Кожен підрозділ вкладає масу сил у те, щоб Книжковий Арсенал був тим прекрасним фестивалем, який поєднує мистецтво і книгу.

Я пишаюся неймовірно командою, фестивалем і дотичністю до цього прекрасного проекту», – заявила генеральна директорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта.

Хто був суперником

За нагороду у номінації The Literary Festival змагалися: «Книжковий Арсенал» (Україна), Міжнародний літературний фестиваль в Утрехті (ILFU) та Міжнародний літературний фестиваль у Макасарі (Індонезія).

Правильний рух

Читайте також: Україна вперше представить свої видання на Лондонському книжковому ярмарку

За словами координаторки Книжкового Арсеналу Оксани Хмельовської, це – «фантастична, шалена перемога для України».

«Дуже несподівано для нас. Це об’єктивна оцінка міжнародних експертів. У світі існують тисячі літературних фестивалів, книжкових виставок. Але у нашому фестивалеві є щось особливе, неймовірна атмосфера й естетичне переживання», – наголосила Хмельовська.

Вона зазначила, що на тлі останніх подій, це ще одне підтвердження того, що команда фестивалю рухається у правильному напрямку.

Нагадаємо, нещодавно Книжковий Аренал відмовив в участі ветеранським видавництвам. Щоправда згодом з’явилася інформація, що у цьому році вперше створять великий простір для книжок авторів-ветеранів.

Що за премія

International Excellence Awards – це міжнародна премія, заснована Лондонським книжковим ярмарком та Британською асоціацією видавців. Мета премії — представити «найкращих представників видавничої галузі, інноваційні видавництва та новаторські ініціативи в цій галузі».

Цього року премію вручили у 8 номінаціях. Журі кожної категорії премії складалося з експертів у відповідному секторі.

Номінація The Literary Festival вручається з 2016-го року. Попередні роки переможцями ставали фестивалі з Бразилії, Індії та Малайзії.

Share
Написати коментар
loading...