Реклама

Оприлюдено обсяг інвестицій в українську «зелену» енергетику

Протягом останніх трьох років в українську альтернативну енергетику інвестували понад €1,1 млрд. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності
Čytaty latynkoju
Оприлюдено обсяг інвестицій в українську «зелену» енергетику
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Оприлюдено обсяг інвестицій в українську «зелену» енергетику
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Протягом останніх трьох років в українську альтернативну енергетику інвестували понад €1,1 млрд. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності

Перспективними напрямками інвестицій є заводи з виробництва сонячних панелей та встановлення біогазових установок.

Чи є попит на «зелену» енергію

Очільник Держенергоефективності відзначає, що враховуючи тенденції розвитку ринку «зелених» проектів, для інвесторів вкрай цікавими можуть бути проекти із встановлення заводів з виробництва сонячних панелей, адже на це обладнання стрімко росте попит серед приватних домогосподарств.

Лідером у фінансуванні «зелених» проектів на сьогодні є «Укргазбанк». Він у співпраці із Міжнародною фінансовою корпорацією реалізує програму еко-банкінгу. Із початку роботи програми у квітні 2016 року вже прокредитовано проектів загальною потужністю 572 МВт на €341 млн.

Зростають потужності біогазових установок: із 10 таких об’єктів потужністю 14,5 МВт станом на кінець 2014 року до 28 установок потужністю 41 МВт станом на кінець квітня 2018 року.

Значний невикористаний потенціал має такий ресурс, як сміття. При переробці сміття та подальшому виробництві енергії можна заміщувати в еквіваленті до 1 млрд куб. м газу. Щоб створити стимули для реалізації подібних проектів, Держенергоефективності разом із кількома компаніями напрацьовує зміни до законодавства. 

Нагадаємо, що минулого тижня на Хмельниччині запустилиНа Хмельниччині запустили інноваційну теплоелектростанцію на біомасі інноваційну теплоелектростанцію на біомасі. Станція безперебійно забезпечуватиме теплом і гарячою водою близько 22 тис мешканців: 190 житлових будинків, 3 дитячих садки та 5 шкіл. Потенціал заміщення газу — більше 8 млн куб. м газу на рік.

Share
Написати коментар
loading...