Реклама

Українські стартапи кличуть позмагатися за 2,5 млн грн у Open Data Challenge

Open Data Challenge – національний конкурс проектів на основі відкритих даних з призовим фондом 2,5 млн грн. Конкурс покликаний залучити розробників, стартаперів, дизайнерів, дослідників та громадських активістів до використання відкритих даних
Čytaty latynkoju
Українські стартапи кличуть позмагатися за 2,5 млн грн у Open Data Challenge
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українські стартапи кличуть позмагатися за 2,5 млн грн у Open Data Challenge
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Open Data Challenge – національний конкурс проектів на основі відкритих даних з призовим фондом 2,5 млн грн. Конкурс покликаний залучити розробників, стартаперів, дизайнерів, дослідників та громадських активістів до використання відкритих даних

За словами організаторів, метою цього конкурсу є залучити українських розробників для розробки сервісів та продуктів, які сприятимуть вирішенню проблем українського суспільства на основі відкритих даних. На часі дізнатися більше про Open Data Challenge.

Як долучитися до Open Data Challenge 2018

Серед критеріїв відбору до конкурсу: використання відкритих даних, сильна мотивована команда, інноваційний характер рішення, значний суспільний вплив проекту.

Фіналісти конкурсу визначаться під час інтенсивного вікенду у Києві. Програма проходитиме у Києві, на розташуванні локації 1991 Civic Tech Center. Протягом інкубації фіналісти Open Data Challenge працюватимуть над розробкою бізнес-планів, прототипів своїх продуктів і сервісів, а також перевірять їх для групи користувачів. За словами організаторів, інкубація дозволить отримати підтримку у полегшенні доступу до даних та відкритті державних даних та реєстрів. Команди працюватимуть у постійному контакті з менторами та бізнес-консультантами, отримають PR-підтримку та повноцінну офісну інфраструктуру для роботи. Учасникам з інших міст організатори забезпечать проживання в Києві на час проходження програми.

Що варто знати загалом про цей конкурс

Open Data Challenge – міжнародний формат конкурсу для проектів на основі відкритих даних, створений Open Data Institute (Лондон). Це — провідна міжнародна інституція, що займається пропагуванням відкритих даних у світі.

Проект вперше масштабно стартував в Україні в 2017 році, зібравши понад 170 заявок з усієї України. Серед них було відібрано 10 фіналістів. Після інкубаційної програми – обрано 3 переможця, які розділили призовий фонд 1,5 млн грн. Переможцями стали проекти Open MarketКоманда OpenMarket: «Зараз ми йдемо до електронної децентралізації», «Суд на долоні» та «Штрафи.UA».

Фінал конкурсу відбудеться в рамках Open Data Forum, де команди-фіналісти презентують свої проекти, а кваліфіковане журі обере переможців, що розділять призовий фонд у розмірі 2,5 млн грн.

Українські стартапи зможуть позмагатися за 2,5 млн грн у Open Data Challenge

Як учасники та призери попереднього конкурсу оцінюють роль та вплив Open Data Challenge на їхні проекти

«Перемога у конкурсі Open Data Challenge стала новим етапом розвитку нашого сервісу “Штрафи UA”. Ми отримали фінансування на втілення в життя ідеї оновлення сервісу. Ця перемога — це наша можливість та наша мотивація робити дійсно щось корисне та потрібне українському суспільству», — так характеризує участь своєї команди в конкурсі Денис Дмитров з команди «Штрафи UA», котра стала призером попереднього конкурсу.

«Завдяки участі в OpenDataChallenge, ми розробили біржовий модуль «Вугільні аукціони». Це — електронний ресурс, який дозволить гравцям ринку вугілля за допомогою ринкових механізмів встановлювати справедливу ціну на дану категорію товару, а державі отримати додаткові надходження до бюджету. Навчання та менторство досвідчених менторів OpenDataChallenge сприяли цьому», — зауважує Віктор Вишньов, OpenMarket (переможець конкурсу).

Українські стартапи зможуть позмагатися за 2,5 млн грн у Open Data Challenge

Як стати учасником конкурсу

До 15 квітня 2018 року слід подати заявку для участі за посиланням.

 

 

Share
Написати коментар
loading...